“Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», είπε χαρακτηριστικά o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία στον Πειραιά με την ανθρωποκτονία του 36χρονου που τον έριξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon .

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας , ζητούσε από τον πρωθυπουργό «να καταδικάσει την απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη που εξισώνει το θύμα με τους θύτες», όταν είπε ότι «”υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία”».

Για την τραγωδία με την ανθρωποκτονία του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας.

“Θα ήθελα αρχικά, να ζητήσω συγγνώμη, αν άθελά μου, οι δηλώσεις μου εξίσωσαν τη θέση του θύματος με του θύτη”, είπε αρχικά και τόνισε ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν μπορώ να κατανοήσω πως ένας έμπειρος καπετάνιος και το πλήρωμα, φέρθηκε με αυτόν τον κτηνώδη τρόπο σε έναν άνθρωπο” είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν προκειται να αφήσουν την κοινωνία μας να γίνει μία ζούγκλα. Τόνισε ότι για αυτό έχει διατάξει άμεσα ΕΔΕ για τυχόν λάθη και παραλείψεις του Λιμεναρχείου του Πειραιά καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο, δεν υπάρχει υπάλληλος του λιμενικού στο σημείο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “σήμερα θρηνεί η ελληνική ναυσιπλοΐα” ενώ ανέφερε ότι το πλοίο άργησε να γυρίσει καθώς είχε δηλωθεί αλλιώς το περιστατικό αρχικά και έπειτα μετά από πλήθος μαρτυριών, επέστρεψε στο λιμάνι.

Νωρίτερα έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο με απάνθρωπο τρόπο έσπρωξε μέλος του πληρώματος του Blue Horizon ρίχνοντας τον στην θάλασσα όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από λιμάνι του Πειραιά

«Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο OPEN.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, είχε προχωρήσει και σε παρόμοια δήλωση μιλώντας στο Action24: «Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει την «απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη»
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα σημειώνοντας:
«Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σε επόμενη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε την αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας αναφέροντας:

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του! Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook