Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 36χρονου Μιχάλη στο Blue Horizon και ενώ το πλοίο γυρίζει στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα αποκλειστικά ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live News.

Οι διάλογοι που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του καπετάνιου και του πληρώματος προκαλούν αποτροπιασμό για τον κυνισμό με τον οποίο οι συγκεκριμένοι ναυτικοί αντιμετωπίζουν το θάνατο του Μιχάλη από δική τους αποκλειστικά υπαιτιότητα κάτι που όπως φαίνεται αντιλαμβάνονται πλήρως και προσπαθούν να συγκαλύψουν.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο πλοίαρχος να ζητά όλα να είναι τακτοποιημένα πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά:

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι.  Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.

Η καθοδήγηση

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.

Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

«Δεν με βλέπω καλά…»

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μιχάλη τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

«Αργά, αργά. Τί έγινε ρε;»

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται:

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τί έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γ…πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.

Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι διάλογοι του καπετάνιου με το πλήρωμα

Η ανάλυση ηχητικών που εξασφάλισε το Live News οδηγούν στα εξής  συμπεράσματα.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:13 το βράδυ. Ο κατηγορούμενος ύπαρχος φαίνεται εδώ να σπρώχνει τον άτυχο Αντώνη στο κενό και αμέσως μετά να τον κοιτάει από τον καταπέλτη χωρίς να κάνει το παραμικρό να τον βοηθήσει. Όπως φαίνεται όμως δεν ήταν ο μόνος που αδιαφόρησε με τρόπο εγκληματικό.

Ο καπετάνιος έβλεπε τα πάντα στον καταπέλτη από αυτά τα μόνιτορ. Πριν του μιλήσει κανείς ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει για αυτό που έχει δει με τα μάτια του. Είναι αρχικά ανήσυχος αλλά πολύ γρήγορα δείχνει ανακουφισμένος.
«Αργά – αργά. Τι έγινε; Ρε πάτε καλά, ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά», ακούγεται να λέει.

Ο κατηγορούμενος πλοίαρχος θεωρεί όπως φαίνεται πως ο άνθρωπος που έχει πέσει στη θάλασσα είναι ακόμα ζωντανός από τη στιγμή που επιπλέει. Το πλοίο δεν σταματά και κανείς δεν βοηθά τον Αντώνη.

Ο καπετάνιος του Blue Horizon κρίνει εκείνες τις στιγμές πως αυτό που συνέβη δεν τον αφορά. Αποφασίζει να συνεχίσει το δρομολόγιο με χαμηλή ταχύτητα και πιθανότατα θεωρεί πως ο άτυχος επιβάτης θα καταφέρει να βγει στη στεριά μόνος. Χωρίς βοήθεια χωρίς να του πετάξουν ούτε ένα σωσίβιο.

Στις 21:20 το βράδυ η είδηση για τον θάνατο του Αντώνη γνωστοποιείται στο πλοίαρχο και στο Blue Horizon επικρατεί αναστάτωση.

Τα μέλη του πληρώματος είναι άλλοτε προβληματισμένα και άλλοτε πανικόβλητα. Mε τα λόγια που ακούγονται να προκαλούν αίσθηση από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας.

Το Blue Horizon παίρνει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τα όσα θα ακολουθήσουν.

Η αλήθεια δεν ακούγεται από τα χείλη κανενός. Αυτό το σπρώξιμο στον Αντώνη δεν το παραδέχεται ούτε ο ύπαρχος που το έκανε, ούτε ο καπετάνιος που το είδε ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που είχαν οπτική επαφή με το σημείο της τραγωδίας.

Το βίντεο ντοκουμέντο καταρρίπτει τους αρχικούς ισχυρισμούς και φωτίζει τα γεγονότα.

Με τα ηχητικά ντοκουμέντα της μοιραίας νύχτας να αποκαλύπτουν την ασυνειδησία και την πλήρη αδιαφορία ορισμένων μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να κουκουλώσει το θέμα»
Σχολιάζοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Blue Horizon ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη, έκανε λόγο για ρατσιστικά κίνητρα από την πλευρά του υπάρχου και τόνισε πως υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης από το πλήρωμα.

«Βλέπουμε για τον ύπαρχο ότι υπάρχουν μέχρι και ρατσιστικά κίνητρα. Από εκεί και μετά είναι δεδομένο ότι όλο το πλήρωμα έχει συνεννοηθεί πως θα κουκουλώσει το όλο θέμα και τι θα πούνε. Να πούνε τα ίδια πράγματα, αυτό προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο, να μην ανοίξει μύτη. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο δεν θα άνοιγε μύτη», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook