Μεγάλη είναι η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας μετά την κακοκαιρία Daniel

Δραματική η κατάσταση στην πλημμυρισμένη Λάρισσα με τον Πηνειό να έχει φουσκώσει επικίνδυνα από την κακοκαιρία και να απειλεί συνοικίες της πόλης.

Την απόφαση να κλείσουν την γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα αποφάσισαν οι αρχές καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Πηνειός.

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το drone του onlarissa.gr από την πλημμυρισμένη Λάρισα το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα ζητήθηκε ακόμη και εκκένωση των ισογείων στις εργατικές κατοικίες Λάρισας, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση δύο περιοχών λόγω του σπασίματος αναχώματος του Πηνειού και τριών ακόμη χωριών.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η συνοικία της Νέας Σμύρνης που έχει πλημμυρίσει σε αρκετά σημεία.

Δείτε βίντεο:

Τραγική η κατάσταση σε πολλές συνοικίες – Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους – Χωρίς νερό και ρεύμα

Πολλές συνοικίες στην πόλη της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει, εγκλωβίζοντας στα σπίτια τους τους κατοίκους
Κραυγές αγωνίας και απελπισίας από Λαρισαίους πολίτες στην περιοχή του Αγιου Θωμά στην Λάρισα, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει σημαντικά φτάνοντας τα 9,5 μέτρα, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει αυλές σπιτιών και δρόμοι σε συνοικίες της Λάρισας.

Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και αναμένουν χέρι βοηθείας προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Χωρίς ηλεκτροδότηση και νερό η περιοχή.

Ο Δήμος Λάρισας έχει προχωρήσει στην εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι, όμως το κακό έχει γίνει ήδη στον Θεσσαλικό Κάμπο από τις πλημμύρες. Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, εκτίμησε μιλώντας στο MEGA ότι χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια για να ανακάμψει το έδαφος και οι καλλιέργειες.

video: Αχιλλέας Καρυώτης / onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook