Σε κατάσταση επιφυλακής ο κρατικός μηχανισμός στη Λάρισα για το φόβο να πλημμυρίσει την πόλη ο Πηνειός. Συνεχίζονται οι δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης από τα πλημμυρισμένα σπίτια και στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο Λάρισας, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το onlarissa.gr από τις τελευταίες μετρήσεις τα τελευταία δεδομένα από το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης που είναι εγκατεστημένο στο φράγμα της Γυρτώνης, βόρεια της πόλης της Λάρισας, δείχνουν τάση εκτόνωσης.

Αισιοδοξία αποπνέουν και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, σχετικά με την κατάσταση του Πηνειού.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, «ευτυχώς σήμερα έχει πέσει η στάθμη του Πηνειού ποταμού, αισιοδοξούμε αλλά είναι πολύ ψηλά ακόμη». Η εκτίμηση αυτή έρχεται μετά από τα συνεχή δεδομένα που λαμβάνει η περιφέρεια σχετικά με τη στάθμη των υδάτων που φαίνεται να υποχωρεί τις τελευταίες ώρες. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ ψηλά καθώς είχε υπερβεί τα 10 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 6,4 μέτρα.

Ο κ. Αγοραστός μίλησε και για την κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «στην περιοχή του Ιπποκράτη δώσαμε ολονύχτια μάχη για να μην περάσει το νερό στη συνοικία αυτή. Πέρασε κάποιο νερό αλλά προς στιγμήν δεν υπάρχει μεγάλη ροή.

Υπάρχει ένα πρόβλημα στην περιοχή της παλαιάς και νέας εθνικής μετά τη Λάρισα όπου το νερό μετά το φράγμα Γυρτώνης έχει πάει στην περιοχή του Συκουρίου χωρίς να φθάσει μέχρι το Συκούριο.»

Πάντως σε αρκετές συνοικίες της Λάρισας , τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται και το νερό να έχει φτάσει στους δρόμους τα 3 μέτρα. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων.

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Από τον οικισμό Κόρδα απομακρύνθηκαν 30 άτομα, που περίμεναν να φύγουν από το σημείο. Επιχειρήσεις γίνονται επίσης σε Μαραθέα, Κόρδα, Γιαννούλη, όπου έχουν απομακρυνθεί 45 άτομα με εναέρια και 70 με βάρκες, ενώ οι αρχές στέλνουν κλινοσκεπάσματα, νερά και φαγητά.

Γιάννης Αρτοποιός για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη φονική πλημμύρα
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλάει στο OPEN για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη φονική πλημμύρα.

Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε η περιοχή στο δρόμο προς Συκούριο – Πλημμυρίζουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις
Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου η περιοχή στο δρόμο προς Συκούριο στο ύψος της λαχαναγοράς, σύμφωνα με το onlarissa.gr .

Βίντεο από την περιοχή μετέδωσε ο γνωστός Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Τσουμάνης, τονίζοντας πως το νερό υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Δείτε βίντεο με την περιγραφή:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook