Αβάσταχτος ο πόνος του πατέρα της 20χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα. Για αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. λέει σπαράζοντας ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με οξεία αμυγδαλίτιδα

«Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;» λέει και ξαναλεέι ο πατέρας μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στη εκπομπή LIVE NEWS

Ο Μανώλης Μερεός αναρωτιέται τι ήταν αυτό που πήγε τόσο στραβά με το παιδί του.

Όπως είπε είχε τακτική επικοινωνία με το νοσοκομείο και τους γιατρούς και καθησυχαστικοί , μάλιστα είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς τους γονείς γιατί τηλεφωνούσαν συχνά.

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα. Για αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;».

Ο πατέρας της 20χρονης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους κόρης του, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολη αυτή. Μάλιστα, ο κ. Μερέος είπε ότι κάποια στιγμή τους είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς, γιατί καλούσαν τακτικά στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια ο πατέρας σημείωσε ότι ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.
«Να τρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν δεν είναι καλά, γιατί εμένα με ξεγέλεσαν»

Καταλήγοντας ο πατέρας της 20χρονης υπογράμμισε: «Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».

Η νεκροψία δεν “φώτισε” το  γιατί πέθανε η 20χρονη 

«Έχουμε αναγνωρίσει την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία και εισήχθη στο νοσοκομείο. Η οποία φαίνεται ότι ουσιαστικά προκάλεσε μία συστηματική κατάρρευση σχεδόν όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα τον θάνατο της νεαρής», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Θα πρέπει να μελετηθούν φυσικά τα αποτελέσματα της νεκροτομής στα εργαστηριακά, να έχουμε αποτελέσματα από ιστοπαθολογικές, τοξικολογικές και φυσικά να δούμε και την κλινική πορεία της ασθενούς για να δούμε αν έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ακόμη ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης. Και συμπλήρωσε: Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί»

«Έπαθε ανακοπή καρδιάς και επί 45 λεπτά έγιναν τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά των γιατρών της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων με ΚΑΡΠΑ, αναζωογόνηση, με διασωλήνωση, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει στη ζωή», δήλωσε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον αναπάντεχο χαμό της 20χρονης αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές και ιστό-παθολογικές εξετάσεις, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα.
Στο μεταξύ η Εισαγγελία Ιωαννίνων διεξάγει ποινική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 20χρονης φοιτήτριας με καταγωγή από τη Χίο. Στον εισαγγελ’εα παραδόθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία, καθώς στο πλαίσιο της προανάκρισης ελήφθησαν καταθέσεις απότ ο συγγενικό περιβάλλον της άτυχης φοιτήτριας αλλά και τους γιατρούς που ασχολήθηκαν με τη νοσηλεία της 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook