Οι τελευταίες δηλώσεις πριν την τελική αναμέτρηση της Κυριακής. Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Χρησιμοποιώντας τη μομφή της μεταπολιτικής στο προεκλογικό του σποτ ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την Κυριακή για το μετά του τόπου, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου στο δικό της σποτ εξαπολύει βέλη στον αντίπαλό απευθύνοντας το ερωτημα για τα κριτήρια επιλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στο στιβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Αλλά εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω απ’ όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πολιτική χωρίς επικοινωνία είναι αλαζονεία απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους κακούς συμβούλους και φανατικούς υποστηριχτές της Έφης Αχτσιόγλου αλλά δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο της γενικευμένης σύρραξης, όπου δήθεν διατυπώνονται πολιτικές θέσεις, ενώ ουσιαστικά επιχειρείται δολοφονία χαρακτηρα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω beef», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά το λεκτικό του ατόπημα όπως χαρακτήρισε την αναφορά του στο ψευδοκράτος ως κρατίδιο της Τουρκίας ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

Συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου συνέστησαν προσοχή στον Στέφανο Κασσελάκη, χρεώνοντάς του επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα βέλη για τα πολιτικά προγράμματα λίγες ώρες πριν από την κάλπη δίνουν και παίρνουν μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων.

Η μάχη αναμένεται σκληρή σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με τους δύο μονομάχους να ανεβάζουν τους τόνους αλλά να υπόσχονται ενότητα.

Την Κυριακή το βράδυ, η κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος με το ερωτήματα να πληθαίνουν για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στιγμές χαλάρωσης για τους δύο υποψηφίους μία μέρα πριν την αναμέτρηση

Το πρωί του Σαββάτου οι δύο υποψήφιοι Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο προφίλ

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει με τον πατέρα του και τον σύντροφό του από την πρωινή βόλτα με τον σκύλο. Αύριο ξημερώνει η ημέρα της κάλπης.

Με ένα βίντεο με φόντο το Σούνιο έκανε μία αναδρομή στην πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στο δίλημμά με γραβάτα ή χωρίς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή. Σήμερα όμως αντάλλαξε τη γραβάτα του με αυτήν του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο συνέδριο του ΓΣΕΒΕ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη η σημερινή ημέρα είναι ημέρα περισυλλογής πριν την ψήφο.

Όλοι θέλουν να ανταλλάξουν μία κουβέντα με τον υποψήφιο πρόεδρο κι εκείνος δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν.
Χιλιάδες φωτογραφικά κλικ για τον κύριο Κασσελάκη, αν και ο ίδιος προτιμά απλά «Στέφανος».

Έφη Αχτσιόγλου: Στην παιδική χαρά με τον γιο της

Μία διαφορετική Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε το Σάββατο (23.09.2023). Χαλαρή, ευδιάθετη, αισιόδοξη.

Με τον μικρό Άρη, τη φίλη του τη Θάλεια και τη φίλη της την Αγγελική, πήγαν βόλτα στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους στο Κάτω Χαλάνδρι.

Ο μικρός, όπως είπε, μοιάζει περισσότερο στην ίδια.

Ο Άρης δεν καταλαβαίνει ακόμα τι δουλειά κάνει η μητέρα του, έχει τύχει όμως να την δει στην τηλεόραση αν και προτιμά να περνά χρόνο μαζί του.

«Μια φορά με είδε στην τηλεόραση τρόμαξε. Δεν ξέρω αν ήμουν τρομακτική ή μπερδεύτηκε που δεν ήμουν μαζί του», σχολίασε με μπόλικο χιούμορ η πρώην υπουργός.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία στις 24 Σεπτεμβρίου 2023

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δικαίωμα ψηφου αγγίζουν τα 190.000, ενώ στον πρώτο γύρο ψήφισαν περίπου 150.000 μέλη.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

  1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

  1. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

  1. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

  1. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

  1. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

  1. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook