Καλά στην υγεία τους είναι η 13χρονη και το μωρό της - Γέννησε στο νοσοκομείο της Νάξου χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Την απόλυτη στήριξη της οικογένειας της απολαμβάνει η 13χρονη μαθήτρια που γέννησε μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου στη Νάξο, το περασμένο Σάββατο, μη γνωρίζοντας πως είναι έγκυος.

Όπως είπε στους παιδιοψυχολόγους που την παρακολουθούν ο πατέρας του μωρού του είναι ένας συμμαθητής της.

«Το παιδί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη, αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει! Ξεκίνησε ο τοκετός όταν η μικρή πήγε στην τουαλέτα του νοσοκομείου», δήλωσε συγγενής της 13χρονης στο MEGA .

Ένας από τους πιο στενούς συγγενής της 13χρονης μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS . Σοκαρισμένος και ο ίδιος απορεί πως δεν αντιλήφθηκε ούτε εκείνος την εγκυμοσύνη της.
«Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος», είπε.
«Θα γυρίσει σήμερα σπίτι»
Το απίστευτο αυτό περιστατικό που πρώτο αποκάλυψε χτες το LIVE NEWS προκαλεί εντύπωση για το πώς κανένας από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον της 13χρονης δεν είχε αντιληφθεί την αλλαγή στο σώμα της και την κοιλιά εγκυμοσύνης.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας», ανέφερε συγγενής του κοριτσιού.

«Είναι μια αξιοπρεπέστατη, αγαπημένη οικογένεια που κάνει τα πάντα για να είναι καλά τα παιδιά της. Το κοριτσάκι μας θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να δούμε πως θα επιστέψει στην καθημερινότητά της και στο σχολείο της».

Πληροφορίες θέλουν η ανήλικη να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της. Οι συγγενείς τους πάντως εξηγούν πως δεν γνωρίζουν τίποτα.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, δεν μας έχει μιλήσει ακόμα η μικρή. Λογικά είναι ντόπιος, μπορεί να είναι κάποιος από το σχολείο της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να είναι», συμπλήρωσε.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται. Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πάνω από το παιδί, από το οποίο προσπαθούν να μάθουν πως έφτασε στο να γεννά στις τουαλέτες ενός νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει πως είναι έγκυος.

Ο παιδίατρος θεώρησε ότι ήταν τυμπανισμός
Πρωί Σαββάτου κι ένα 13χρονο κορίτσι με αφόρητους πόνους στην κοιλιά πάει με την μητέρα του στο νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο την εξετάζει παιδίατρος, ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται πως η μαθήτρια 1ης γυμνασίου που έχει μπροστά του είναι έγκυος.

Στο νοσοκομείο έκαναν ακτινογραφία αλλά δεν υπήρχε ακτινολόγος για να ελέγξει την ακτινογραφία.
Ο παιδίατρος συμπεραίνει πως επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορηγεί την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, καθώς νόμιζε πως είχε καταπιεί φερμουάρ.

Το «φερμουάρ» που νόμιζε πως είδε ο παιδίατρος ήταν η σπονδυλική στήλη του μωρού.
Η 13χρονη κοπέλα πήγε στην τουαλέτα όπου γέννησε ένα κοριτσάκι.

Απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη του παιδιού
Μιλώντας στο LIVE NEWS, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, είπε πως η ψυχολογική στήριξη της 13χρονης είναι απαραίτητη.

«Είναι μια συνθήκη που θα συνιστά τη δυσκολότερη φάση της ζωής και έτσι πρέπει να το δουν και οι γονείς. Βρίσκεται στην εφηβεία, με ορμονικές αλλαγές και εισάγεται στην εφηβεία με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Είναι πολύ πιθανό το κορίτσι να κουβαλάει δυσάρεστα συναισθήματα και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να είναι δίπλα της και μνα τη στηρίζουν. Και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook