«Αν από τα δύο χρόνια έως τα τρία χρόνια, φυλακίζονται οι άνθρωποι, για 30 ημέρες έως 6 μήνες, θα μετατρέψουμε μετά τα γήπεδα όλα σε φυλακές», εκτιμά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας τις προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα,

Με βασικό στόχο οι ποινές να εκτίονται πραγματικά, ώστε να δοθεί τέλος στο αίσθημα ατιμωρησίας, προχωρούν οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημείο κλειδί του σχεδίου νόμου, η έκτιση των ποινών για μικρομεσαία αδικήματα.

Συγκεκριμένα προβλέπεται :

– Κοινωφελής εργασία ή μετατροπή σε χρηματική ποινών φυλάκισης από ένα μέχρι δύο έτη.

– Έκτιση από 30 ημέρες έως έξι μήνες για ποινές φυλάκισης από δύο έως τρία έτη (αναστολή του υπολοίπου της ποινής).

«Θα γεμίσει φυλακές η χώρα»
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «χώρα φυλακισμένων» σε περίπτωση που εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

«Άλλες διατάξεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, άλλες διατάξεις όμως είναι τραγικές. Αυτήν την στιγμή, αν ψηφιστούν αυτές οι προβλέψεις, αυτά που φαντάζεται ο καινούργιος υπουργός, ο κ. Φλωρίδης, δε συνειδητοποιεί ότι είμαστε σε μια χώρα, πρέπει να το καταλάβει όλος ο κόσμος, ότι τον χρόνο έχουμε τουλάχιστον 200.000 δικαστήρια σε βαθμό πλημμελήματος.

»Αν από τα δύο χρόνια έως τα τρία χρόνια, φυλακίζονται οι άνθρωποι, για 30 ημέρες έως 6 μήνες, θα μετατρέψουμε μετά τα γήπεδα όλα σε φυλακές. Θα γίνουμε μια χώρα φυλακισμένων. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας υπουργός όπως ο κύριος Φλωρίδης οραματίζεται μια χώρα με πολλές φυλακές. Η ανάπτυξη δε γίνεται με φυλακές. Είναι τεράστιο θέμα. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε μια φυλακή. Ο πρωθυπουργός πρέπει να το καταλάβει αυτό, θα γεμίσει φυλακές η χώρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook