Στους δρόμους με τα τρακτέρ βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται και τα μπλόκα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία να ενισχύονται, στρέφοντας τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε διάφορα σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Εκατοντάδες τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους κάνοντας ειρηνικές διαμαρτυρίες για τα αυξημένα κόστη παραγωγής και τις μειωμένες επιδοτήσεις της κυβέρνησης.


Αγρότες με τρακτέρ από την Επανομή κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ωστόσο κλούβες της αστυνομίας τους έστησαν μπλόκο και σημιεώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος και κατέβηκαν με μηχανοκίνητη πορεία στον κόμβο Θέρμης – Πολυγύρου με την πρόθεση να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις με την αστυνομία αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για να μην ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς. Παράλληλα, οι αγρότες του Λαγκαδά αποφάσισαν κι εκείνοι να βγουν στους δρόμους και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Δερβένι.

Οι περισσότεροι αγρότες υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα επιβιώσουν αφού εκτός από το αυξανόμενο κόστος παράγωγης έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση στις επιδοτήσεις, που φέτος φτάνει το 50%.


Αγρότες από την Κοζάνη μπήκαν με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Βασικό αίτημά τους η λύση στο πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης.

Αναπλήρωση των εισοδημάτων τους ζητούν αγρότες της Καρδίτσας, που έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό.
Περίπου 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και στο κέντρο των Σερρών και κατευθύνθηκαν μπροστά από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Με αναμμένα τρακτέρ οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν και στους δρόμους της Κομοτηνής.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε όλους τους αγρότες του Κιλκίς σε διάλογο. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook