Στα μπλόκα οι αγρότες – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από τη Μακεδονία τη Θράκη και τη Θεσσαλία (εικόνες&βίντεο)
Στους δρόμους με τα τρακτέρ βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται και τα μπλόκα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία να ενισχύονται, στρέφοντας τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης.
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε διάφορα σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Εκατοντάδες τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους κάνοντας ειρηνικές διαμαρτυρίες για τα αυξημένα κόστη παραγωγής και τις μειωμένες επιδοτήσεις της κυβέρνησης.

Αγρότες με τρακτέρ από την Επανομή κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ωστόσο κλούβες της αστυνομίας τους έστησαν μπλόκο και σημιεώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών.
Το απόγευμα της Παρασκευής οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος και κατέβηκαν με μηχανοκίνητη πορεία στον κόμβο Θέρμης – Πολυγύρου με την πρόθεση να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις με την αστυνομία αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για να μην ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς. Παράλληλα, οι αγρότες του Λαγκαδά αποφάσισαν κι εκείνοι να βγουν στους δρόμους και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Δερβένι.
Οι περισσότεροι αγρότες υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα επιβιώσουν αφού εκτός από το αυξανόμενο κόστος παράγωγης έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση στις επιδοτήσεις, που φέτος φτάνει το 50%.

Αγρότες από την Κοζάνη μπήκαν με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Βασικό αίτημά τους η λύση στο πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης.
Αναπλήρωση των εισοδημάτων τους ζητούν αγρότες της Καρδίτσας, που έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό.
Περίπου 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και στο κέντρο των Σερρών και κατευθύνθηκαν μπροστά από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Με αναμμένα τρακτέρ οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν και στους δρόμους της Κομοτηνής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε όλους τους αγρότες του Κιλκίς σε διάλογο. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η απάντησή της στον Αντώνη Ρέμο για τους Gipsy Kings
- Πέτρος Πολυχρονίδης: Η άγνωστη ιστορία με τον 12χρονο Γιώργο Μαζωνάκη – «Εδώ θα κάνουμε τέχνη Πετράκο. Αυτό οι μεγάλοι το πληρώνουν»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απολογούνται σήμερα οι γιατροί για τον θάνατό του – «κλειδί» η φωτογραφία του τραγουδιστή από την κλινική – Τα στοιχεία που θα κρίνουν την τύχη τους
- Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου συρρέει στην «παλιά του γειτονιά» – Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία – Στο Γ’ Νεκροταφείο η ταφή (βίντεο)
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
- Γιώργος Μαζωνάκης – Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τους δύο γιατρούς της κλινικής: «Ανυπόστατοι όροι η κβαντική ιατρική και η κβαντική θεραπεία»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook