Πέρα από τον Άγγελο Συρίγο την αποχή φαίνεται πως θα διαλέξει ο Στέλιος Πέτσας και ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

Νέα ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή προκάλεσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι βουλευτές τη ΝΔ οι οποίοι θα ψηφίσουν θετικά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι περίπου 100-105.

Πέρα από τον Άγγελο Συρίγο την αποχή φαίνεται πως θα διαλέξει ο Στέλιος Πέτσας και ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

Στις 15 Φεβρουαρίου η ψήφιση 

Στο μεταξύ κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Tο νομοσχέδιο θα εισαχθεί στις τρεις συναρμόδιες επιτροπές, της Δημόσιας Διοίκησης, των Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ισότητας το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, την Τετάρτη θα κληθούν για ακρόαση οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, συνεδρίαση η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση στις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα με το οποίο επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών, όπως την προσδιόρισα και στην αρχή. Κυρίως, όμως, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. Τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, προσθέτοντας:

«Θέλω να θυμίσω ότι μιλάμε για κάτι το οποίο ισχύει ήδη σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους, χωρίς πουθενά να φαίνεται ότι έβλαψε την κοινωνική συνοχή και την κυβερνητική αρμονία. Και θέλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου ότι όλο αυτό το διάστημα αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην ελληνική κοινωνία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook