Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών της Καρδίτσας προς την Αθήνα. Οι αγρότες έφυγαν από τον κόμβο Ε65 και μαζί με τα τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο, την Ανθήλη και την Αταλάντη, θα ενωθούν στο Κάστρο Βοιωτίας.

Άρχισε η κάθοδος των Θεσσαλών για το αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα. Λίγο πριν τις 11 το πρωί Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροτες αναχώρησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας και σε συνεννόηση με της Αστυνομία οδεύουν μέσω της Ε-65 με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανακτυρεύσουν.
Είκοσι τρακτέρ μαζί και αγροτικά αυτοκίνητα, με προπορευόμενα αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές καθώς και οχήματα της εθνικής οδού, ξεκίνησαν για ένα δύσκολο ταξίδι, όπως ανέφεραν αγρότες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τόνισαν ότι η οδήγηση με τρακτέρ είναι δύσκολη , το κόστος της μετακίνησης πολύ υψηλό, ενω το ταξιδι πολύωρο. Η εκτίμηση τους είναι ότι το συλλαλητήριο θα είναι δυναμικό και με μεγάλη συμμετοχή.

Το ταξίδι τους προς την Αθήνα ξεκινούν και οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου που θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Στη συνέχεια θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο, από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Πως και πόσα τρακτέρ θα επιτραπεί να μπούν στην Αθήνα
Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει στο σχέδιο για την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα επιτραπεί η είσοδος 100 με 120 τρακτέρ αν και νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει περιορισμός και τα τρακτέρ που θα έρθουν στην Αθήναμ, αναμένεται να είναι περί τα 200.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Αστυνομία για την κάθοδο των τρακτέρ και των αγροτών στην Αθήνα με κύριο μέλημα να μην «νεκρώσει» το κέντρο και κάποιοι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί για έκτακτες ανάγκες μετακίνησης

Όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας η απόφαση της ΕΛΑΣ είναι αυτό να γίνει είτε μέσω της Πανεπιστημίου είτε μέσω της Σταδίου καθώς ένας από τους δύο αυτούς κεντρικούς δρόμους θα πρέπει να είναι ανοιχτός για να κινηθούν οχήματα σε έκτακτες ανάγκες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ ενώ θα βρίσκονται σε οριοθετημένο σημείο.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην χθεσινή σύσκεψη παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας δόθηκε το «πράσινο φως» να επιτραπεί στα τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα, αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:

• συνοδεία περιπολικών από τα μπλόκα προς την Αθήνα και αντίστροφα
• δεν θα επιτρέπουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας
• θα βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της αγροτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, εκτιμάται ότι περίπου 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ 5.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να μετακινηθούν με λεωφορεία. Κατά πληροφορίες 20 θα είναι τα τρακτέρ που θα έρθουν από την Καρδίτσα, 15 από τον Πλατύκαμπο και το Στεφανοβίκειο και άλλα 30 από τον Αλμυρό.

Η εκτίμηση είναι ότι τα τρακτέρ και οι αγρότες θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τετάρτη, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τρακτέρ που θα είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook