Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 λίγες ώρες πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στην Θήβα έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Το "πέρασμα" και από το "Πρωϊνό" όπου είχε έναν χιουμοριστικό διάλογπ με τον παρουσιαστή

Όλα όσα είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, για τη συμμετοχή του σε εταιρείες του εξωτερικού, τις επικείμενες ευρωεκλογές και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε αναφερόμενος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ» αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία», ενώ επανέλαβε ότι ο σχετικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρίες του εξωτερικού είναι λάθος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από παραίνεση του Γιώργου Παπαδάκη αποκάλυψε ότι φορούσε κάλτσες με αστακούς τις οποίες, μάλιστα, έδειξε στον τηλεοπτικό φακό.

Δείτε το σχετικό διάλογο στο 34:52

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιούς για την Ευρωβουλή. «Για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές δεν θα αποφασίσω εγώ. Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των εταιρειών του, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία». Υπογράμμισε, δε, ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».

«Τον προηγούμενο χρόνο έκανα την πλειοψηφία της μεταβίβασης για πολλούς λόγους που δεν είχαν σχέση με την πολιτική» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συμπλήρωσε πως «αυτός ο νόμος κατά πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικός» για το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το 2016.

«Και όπως είπα πριν δύο μέρες, είναι λάθος ναι, πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος» συνέχισε, εξηγώντας ακόμη πως «η Osios δάνεισε τα μίντια και πήρε πίσω το ποσό με αλλαγή συναλλάγματος και έχασε και χρήματα πάνω σε αυτό. Η Osios τα πήρε πίσω, είμαι ξεκάθαρος».

«Θα καταθέσω ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», ανέφερε και διερωτήθηκε τι συμβαίνει με το δάνειο της ΝΔ που αγγίζει το μισό δισ και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται.

Ο κ, Κασσελάκης , αρνήθηκε ότι τον «έφεραν» στην πολιτική αλλά, όπως είπε, όταν είδε το «κενό», μετά τις εκλογές «μπήκε στην αρένα», ενώ σε ότι αφορά το αριστερό του παρελθόν, ανέφερε πως η οικογένεια του δεν είχε ποτέ σχέση με την « δεξιά » και ότι οι παππούδες του ήταν ΚΚΕ από την μια πλευρά και ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Σημείωσε, δε, ότι σήμερα σημασία έχει ότι το προοδευτικό κέντρο είναι αυτό που βρίσκει χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι μετά το 2016 τον «εξέφραζε» , ενώ πριν ήταν «απογοητευμένος» όπως και με τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «πολύ καλό πρωθυπουργό» που όμως «έκανε λάθη», για τα οποία όπως είπε έχει κάνει ο ίδιος την «αυτοκριτική» του

O ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το 2015 – Εμπιστεύομαι Πολάκη -Παππα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, αλλά σίγουρα με εξέφραζε μετά», είπε ο κ. Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια και φεύγοντας άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δις ευρώ.

«Ο Τσίπρας ήταν καλός πρωθυπουργός και είχε τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ο Τσίπρας έκανε λάθη, απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «Πολάκης και Νίκος Παππάς, χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης μου», ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι «με τον Παύλο είχαμε μια διαφωνία στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με τον Νίκο Παππά δεν διαφωνήσαμε ποτέ, ενώ οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι άριστες».

«Στόχος μου είναι να κερδίσω τον Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές πάμε για την ανατροπή. Δεν βάζω πήχη, αλλά δεν κατεβαίνουμε…για να χάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει
Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν στο στούντιο οι δύο δημοσιογράφοι με το «Έλα στην παρέα μας φαντάρε» της Χαρούλας Αλεξίου, με τον ίδιο να ζητά από την πρώτη στιγμή να του απευθύνονται στον ενικό.

Όπως ήταν φυσικό, η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη στρατιωτική θητεία. «Έχω πει ότι η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία έχουν αλλάξει και η όλη ιδέα μιας πολεμικής σύρραξης είναι διαφορετική σήμερα. «Στο 15-20% των μονάδων πρώτης γραμμής είναι φαντάροι. Σ’ αυτές πρέπει να γίνει επαγγελματικός ο στρατός και όλο το υπόλοιπο κομμάτι να γίνει με κοινωνική θητεία πολύ μικρότερη, όπου τα αγόρια και τα κορίτσια να μπορούν προσφέρουν στη χώρα τους» συνέχισε, δίνοντας ως παράδειγμα έναν μηχανικό που να μπορεί να χτίσει μια γέφυρα σε ένα απομονωμένο χωριό ή έναν γιατρό που να υποστηρίξει τέτοιες περιοχές.

«Άλλο στρατιωτική κατάρτιση, άλλο 9 μήνες σκοπιά» είπε ακόμη χαρακτηρίζοντας θλιβερό και ανήθικο οι φαντάροι να πληρώνονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα. «Φτωχοποιείς έτσι οικογένειες» τόνισε.

«Έχουμε Λιγνάδη και Μίχο να περπατάνε ελεύθεροι και συζητάμε πώς μπαίνουν οι απόδημοι στα ψηφοδέλτια»
Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης αφορούσε τις οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τίποτα θολό.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα «αστακοκάραβα» στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρατήρησε ότι η απάντησή του αφορούσε τη δραστηριότητά του πριν ασχοληθεί με την πολιτική. «Ό,τι έχω πει στον κατάλληλο χρόνο, Ενεστώτα και Αόριστο, ισχύει» είπε, απαντώντας ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εταιρείες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε όπως και στη συνέντευξή του στο Mega πως θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος που δεν επιτρέπει απόδημοι που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας. «Έχουμε Λιγνάδη και Μίχο να περπατάνε ελεύθεροι και συζητάμε πώς μπαίνουν οι απόδημοι στα ψηφοδέλτια» ανέφερε.

«Πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για την διαφάνεια στον τόπο. Συνθέτω μια ομάδα, στην οποία έχω αναθέσει να συγκροτήσει μια ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα. Έχει γίνει ποτέ πόθεν έσχες για τη ΝΔ; Πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ» ρώτησε θυμίζοντας ότι η ΝΔ έχει χρέη ύψους μισού δισ. ευρώ, ενώ για το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για άλλη μια φορά ότι η εταιρεία OSIOS τα δάνεισε και έχει πάρει ήδη το δάνειο πίσω.

«Πολύ καλή η συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι πολύ καλή συμφωνία για τη χώρα, θα την έφερνα και εγώ» σημείωσε. «Ο κ. Κοτζιάς, όχι μόνο χαίρει της εμπιστοσύνης μου, αλλά είναι ένας από τους συμβούλους μου καθώς και παράδειγμα προς μίμηση για το πώς χειρίζεται διαπραγματεύσεις, όχι μόνο στις Πρέσπες αλλά και στο Κραν Μοντανά για το Κυπριακό» συμπλήρωσε.

«Έχω διαφάνεια για το πώς ζω»
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε και για όσα του προσάπτουν κάποιοι ότι ασκεί lifestyle πολιτική. «Έχω διαφάνεια για το πώς ζω. Ξέρουμε πώς ζει ο Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης;» είπε.

Το «πέρασμα» από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα
Αμέσως μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Παπαδάκη, ο ίδιος βρέθηκε και στο… γειτονικό πλατό του Γιώργου Λιάγκα, όπου βγήκε στις κάμερες κατά την έναρξη της εκπομπής.

«Θα τα ζήσω όλα», είπε ο Γιώργος Λιάγκας όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ακόμη Citroen πουλάς; Τόση τηλεθέαση έχεις και δεν έχεις καταφέρει να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Γιώργο Λιάγκα να σχολιάζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε στην αγκαλιά του τον δικό του σκύλο. «Θα την πάρεις μαζί σου στον στρατό;», τον ρώτησε και συνέχισε: «Την Φάρλι την πήρε μαζί του ο Τάιλερ στην Αμερική;».

«Ηταν λάθος το ρεπορτάζ ήταν μισό. Είδες ότι έχω ανθρώπους παντού που σε παρακολουθούν και μου έστειλαν φωτογραφίες;», συνέχισε ο παρουσιαστής του Πρωινού.

Εδώ έχεις κάτι κοινό με τον Μητσοτάκη» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε σε γέλια και συνέχισε για τον σκύλο του την Φούσκα: «Θες να πάρει την Φούσκα στον στρατό;», είπε ο Γιώργος Λιάγκας. «Να δούμε αν αρέσει στην Φούσκα το Citroen», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να ανοίξουν το αυτοκίνητο, με τον Γιώργο Λιάγκα να σηκώνει το πατζάκι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει η κάμερα τις κάλτσες που φορούσε με τους αστακούς. «Εδώ που έχουμε φθάσει» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης κρατώντας αγκαλιά τον σκύλο του Γιώργου Λιάγκα.

«Από τα αστακοκάραβα πήγαμε στις αστακοκάλτσες. Έχεις έρθει να τρολάρεις το πολιτικό σύστημα, έχω την αίσθηση», σχολίασε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας.

«Τρολάρω το πολιτικό σύστημα με ένα καινοτόμο φορολογικό πλαίσιο», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο στούντιο του “Πρωϊνού”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook