"Ανεπαρκές" χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το αστικό κράτος για τον λαό, αλλά "αποτελεσματικό" για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κατά η σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει «εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση των διαδικασιών επίβλεψης των έργων», προσθέτοντας «ουσιαστικά πρόκειται για μια ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του κράτους».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «επιταχύνει τη συγκέντρωση των έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις εισάγοντας και σε μικρά έργα τα λεγόμενα μη οικονομικά κριτήρια που σχετίζονται όμως με την οικονομική ισχύ των επιχειρήσεων».

Επιπλέον, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στη σημερινή «δήλωση-καρμπόν», όπως την χαρακτήρισε, του πρωθυπουργού για την πανδημία και ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη «ποια είναι τα καλά νέα»;

«Ότι η πανδημία ένα χρόνο μετά δεν μπορεί να ελεγχθεί;
Ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα συνεχιζόμενα lockdown τα κρούσματα εκτοξεύονται;
Ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση;
Ότι το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει πραγματικά μαζικό;»
Είπε ότι η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς χθες η κυβέρνηση «ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου. Αυτό που φωνάζουν εδώ και μήνες οι υγειονομικοί, ότι δηλαδή το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα υγείας αποκλειστικά για περιστατικά covid, τώρα έχει και την επίσημη σφραγίδα σας».

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από διαγνώσεις και θεραπείες «αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό, αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό».

Κάλεσε την κυβέρνηση να επιτάξει στην Αττική τα ιδιωτικά νοσοκομεία, να ενισχύσει το υγειονομικό προσωπικό και να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες τον εμβολιασμό του πληθυσμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook