Άλιμος: «Το μωρό ήταν μπλε από το κλάμα, το πήρα αγκαλιά για να το ηρεμήσω», λέει ο αστυνομικός – Δίωξη στη γιαγιά -Βίντεο

Για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο διώκεται η γιαγιά του μωρού. Σοκαρίστηκε ο αστυνπμικ΄ςο που το βρήκε να κλαίει δίπλα στον κάδο με τα σκουπίδια.
«Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο, ήταν πολύ δύσκολο και παρακαλώ το Θεό να μην μου ξανατύχει ποτέ», αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Λαλές από την ομάδα ΔΙΑΣ. που βρήκε το μωρό εγκαταλελειμμένο στον Άλιμο δίπλα σε κάδο με σκουπίδια και σκεπασμένο με κλαδιά να κλαίει.
Ο αστυνομικός το πήρε στην αγκαλιά του για να το ηρεμήσει, με την εικόνα να έχει προκαλέσει συγκίνηση. Όπως λέει στον ΣΚΑΪ, και ο ίδιος είναι πατέρας ενός 4χρονου αγοριού και όταν είδε το μωρό σε τέτοια κατάσταση, να πλαντάζει από το κλάμα, το πήρε αμέσως στα χέρια του, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Όπως περιγράφει για το περιστατικό: «Πήραμε κλήση από το κέντρο μας και μεταβήκαμε στο σημείο σε πολύ γρήγορο χρόνο. Σε 6 λεπτά ήμασταν εκεί. Δεν χάσαμε δευτερόλεπτο σε αυτό το σήμα. Ήταν μια κυρία εκεί που μας επέδειξε το κοριτσάκι να κάθεται στις καρέκλες, να κλαίει».
«Δεν έχασα χρόνο, το πήρα αγκαλιά να το ηρεμήσω. Ήταν μπλε από το κλάμα», περιγράφει.
Όπως επισημαίνει ο αστυνομικός, το μωρό υπολογίζεται πως ήταν αφημένο δίπλα στον κάδο απορριμμάτων για 1 με 1,5 ώρα. «Το παιδάκι ήταν στα χόρτα, γυρισμένο μπρούμυτα και έκλαιγε και το πήρε μια κυρία και το έβαλε στις καρέκλες», λέει.
Όπως τονίζει ο κ. Λαλές: «Υπηρετώ από το 2009 στο Σώμα. Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο, ήταν πολύ δύσκολο και παρακαλώ το Θεό να μην μου ξανατύχει ποτέ».
«Είμαστε άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας, δεν είμαστε κάτι το ιδιαίτερο, έχουμε συναισθήματα», τόνισε
Κάποιες φορές… δεν έχουμε ούτε εμείς λόγια.
Ένα βρέφος δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.Σήμερα, η στολή δεν έγραφε μόνο «Αστυνομία», αλλά και κάτι πολύ πιο σημαντικό.
Κάποιες στιγμές μας υπενθυμίζουν γιατί είμαστε εδώ.
Για το αυτονόητο. Για το ανθρώπινο. Για τη ζωή.👮♂️Η Ομάδα… pic.twitter.com/t1SmFW5ru3
— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) May 15, 2025
Δίωξη στη γιαγιά του μωρού – Τι ερευνούν οι Αρχές – Πως έγινε η αρπαγή
Σε βάρος της 43χρονης γυναίκας που δήλωσε ότι είναι η γιαγιά του μωρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Όλο το ενδιαφέρον της έρευνας για τις συνθήκες του μυστήριου αυτού περισταικού επικεντρώνονται τώρα στον άνδρα που το άρπαξε από το καρότσι μέσε στο σούπερ μάρκετ που ήταν με τη γιαγιά. Στην Ασφάλεια καλούνται και εξετάζονται οι υπάλληλοι του καταστήματος προκειμένου να περιγράψουν τις ακριβείς κινήσεις της γιαγιάς που είχε το μωρό αλλά και του άνδρα που το άρπαξε. Επρόκειτο για αγοραπωλησία βρέφους και αν ναι γιατί εγκατέλειψε το μωρό. Είναι αυτός ο άνδρας μέλος κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών ή είχε άλλου τύπου ψυχολογικά προβλήματα.
Σε έρευνα πάντως ποτ έγινε στα προσωπικά αντικείμενα της γιαγιάς του βρέφους δεν βρέθηκαν χρήματα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι υπάλληλοι φέρονται να έχουν καταθέσει πως η αρπαγή του βρέφους σημειώθηκε στον διάδρομο με τις βρεφικές πάνες. Μόλις συνέβη η γιαγιά του βρέφους άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να ζητάει βοήθεια από τους υπαλλήλους.
Η 43χρονη γιαγιά στην πολύωρη κατάθεσή της υποστήριξε πως ζητιάνευε έξω από το σούπερ μάρκετ, όταν άντρας μελαχρινός με περίεργα χαρακτηριστικά την προσέγγισε.
Εκείνη του ζήτησε βοήθεια οικονομική και τότε αυτός της πρότεινε να μπουν στο σούπερ μάρκετ και να της αγοράσει ό,τι χρειάζεται.
Κατευθύνθηκαν στον διάδρομο με τις πάνες και εκεί της άρπαξε το βρέφος και εξαφανίστηκε.
Τον μυστήριο αυτό άντρα -όπως είπε η γιαγιά του μωρού- δεν τον είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή της.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μάρκο Ρούμπιο: Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για τις συνομιλίες στην Τουρκία – Πρόοδο μόνο με απευθείας επαφή Τραμπ και Πούτιν – Ίσως αύριο αρχίσουν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών
- Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών – Τραυματίστηκε ο οδηγός – Δείτε βίντεο
- Eurovision 2025: Το τηλεφώνημα της Νάνας Μούσχουρη στην Κλαυδία πριν τον ημιτελικό – Δείτε βίντεο
- Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς – Σκηνοθέτης των “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Καφέ της Χαράς”
- Άλιμος: Αυτός είναι ο άνδρας που άρπαξε το μωρό – Σε 2 χρόνια καταδικάστηκε η γιαγιά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (βίντεο)
- Έτσι λειτουργεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στα επείγοντα των νοσοκομείων, βήμα – βήμα όλη η διαδικασία – «Πρεμιέρα» στον Ευαγγελισμό
- Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική Σχολή
- Πάνος Μουζουράκης: Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η Μαριλού Κόζαρη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook