Δραματικές προβλέψεις Σαρηγιάννη: «Θα αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα – Είμαστε σε πόλεμο» (video)
«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο MEGA.
Δραματικές προβλέψεις έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ότι δυστυχώς την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων.
Βάσει αυτών των στοιχείων, οποιοδήποτε άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων φαντάζει δύσκολο και σίγουρα θα πάει πίσω, αφού η «συζήτηση για το άνοιγμα είναι θετική αλλά είναι λάθος, με την αίσθηση ότι θα είναι όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά».
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι η λύση για να βγούμε από την πανδημία είναι τριπλή και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σοβαρή εφαρμογή των μέτρων «όπως τον Απρίλιο του 2020». Κρίσιμο επισήμανε ότι είναι και το ζήτημα επάνδρωσης του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς.
«Θα έπρεπε να έχουν ήδη εμφανιστεί γιατροί. Είμαστε σε πόλεμο, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι πλάτη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Κατηγορηματικά αρνητικός παρέμεινε για οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριοτήτων, αφού μια τέτοια κίνηση θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων και είναι πρακτικό αδύνατο να συμβεί αυτό καθώς όλα θα καταρρεύσουν.
«Θα έχουμε επιβάρυνση. Αν συμβεί αυτό, θα καταρρεύσουν όλα», κατέληξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από υποδιοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής για την Αγορά λόγω της εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Παναγόπουλου – Εκδιώχθηκε από την ΕΡΤ ο δημοσιογράφος
- «Η γη της ελιάς»: Ο έρωτας της Φρύνης και του Κωνσταντίνου φουντώνει και η αποκάλυψη είναι θέμα χρόνου
- Η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη, η αμαρτία της να σπάσει το άβατο του Αγίου Όρους, η βαριά ασθένεια, η μετάνοια της και ο τίτλος της Λαίδης.
- Ζαζόπουλος-Κατσίγιαννη-Φωτιάδης-Πάζης: Πρεμιέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου για το πιο ερωτικό λαϊκό σχήμα
- Δημοσιογράφος και έξι εταιρείες κατηγορούνται μαζί με τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων ύψους 73 εκατ ευρώ – Έχει διαταχτεί η δέσμευση λογαριασμών για όλους
- Μηχανικός τηλεπικοινωνιών ήταν ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία και συνελήφθη λίγο πριν στείλει απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα – Φόβοι για εκτεταμένο δίκτυο
- Σάλος με την ανάρτηση Τραμπ: Δημοσίευσε βίντεο που απεικονίζει τους Ομπάμα ως πιθήκους
- Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε στην αγκαλιά του συζύγου και του γιού της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook