Τραγωδία στο Μαϊάμι: Νεκρός και ο 21χρονος ομογενής -140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι [βίντεο]
![Τραγωδία στο Μαϊάμι: Νεκρός και ο 21χρονος ομογενής -140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι [βίντεο]](https://www.bigpost.gr/wp-content/uploads/2021/06/343103-0b4dd5ca0ce207308b9663b28c0db97c_l-1024x576.jpeg)
Νεκρός ανασύρθηκε ο ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, που ήταν στη λίστα των αγνοουμένων που βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.
Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο των συγγενών του, η σορός του 21χρονου ήταν ανάμεσα σε αυτές που ανασύρθηκαν εχθές από τα συντρίμμια.
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν αργοσβήνει κάθε ώρα που περνάει.
«Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε χθες η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.
140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής, Αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.
Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.
Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια ελάχιστες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.
Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί ταχεία έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.
To video του MEGA:
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
- ACTION 24: O Μιχάλης Κουινέλης έρχεται το Σάββατο 3 Μαίου στην «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ» -Τρέϊλερ
- Νομική Σχολή: Η καταδρομική επίθεση των 8 μαυροντυμένων κουκουλοφόρων – Βίντεο – ντοκουμέντο
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN
- Η Ελίζαμπεθ Πίπκο: Η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τράμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- Έλενα Κρεμλίδου: «Λύγισε» για τη διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της – “Σε κάποιες από αυτές ήμουν ανήλικη» – Βίντεο
- Δώρα Χρυσικού: Τέλος από τη «Γη της Ελιάς» – Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- ΣΚΑΪ: Το Happy Traveller στη Ρόδο και τη Χάλκη – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook