Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το «γλίστρημα» του πίνακα του Πικάσο από τον πάγκο που είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τρίτης.

Το περιστατικό σχολιάστηκε αρνητικά σε διεθνή Μέσα, ενώ και στα social media έγινε… πάρτι!

«Ευτυχώς η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη για να αμαυρωθεί από αυτή την ανοησία. Έπρεπε να έχουν κληθεί άνθρωποι της Πινακοθήκης να είναι εκεί στην παρουσίαση. Η επιλογή της τοποθέτησης δείχνει τον ερασιτεχνισμό σε ό,τι αφορά το χειρισμό τέτοιων έργων τέχνης. Ωστόσο, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην αστυνομία που βρήκαν αυτούς τους πίνακες και αυτό είναι το σημαντικό. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει. Η γνώμη μου είναι ότι όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται περί αυθεντικών έργων, έπρεπε να φωνάξουν την Εθνική Πινακοθήκη να πάρει την υπόθεση στα χέρια της», ανέφερε σχετικά ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Η Ελλάδα έχει απίθανους θησαυρούς και σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και απίθανη αστυνομία που δείχνει την ικανότητά της, χωρίς ίσως να μπορεί να καταλάβει πόσο σπουδαίος είναι αυτός ο πίνακας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν έγινε η κλοπή, ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού ήταν η σημερινή υπουργός Πολιτισμού. Προφανώς είναι τεράστια επιτυχία της αστυνομίας που μπόρεσε να βρει αυτούς τους δύο πίνακες. Με τον τρίτο πίνακα υπάρχει ένα πρόβλημα, γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες έχει βρεθεί σε εκθέσεις. Πήγαμε σε εκμετάλλευση της επιτυχίας της αστυνομίας με ερασιτεχνισμό. Δεν μπορεί άνθρωποι του πολιτισμού όπως η κ. Μενδώνη, να αφήνει να συμπεριφέρονται έτσι σε έργα τέχνης, όπως αυτά. Η κυβέρνηση επέλεξε την ερασιτεχνική επικοινωνία σε σύγκριση με την ουσιαστική επιτυχία που είχε η χώρα μας. Αντί να είμαστε περήφανοι σήμερα, ερχόμαστε να απολογηθούμε στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε στα έργα τέχνης», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook