Σωματικά και ψυχικά συμπτώματα μπορεί να αφήσει σε έναν στους δυο νοσήσαντες ο κορωνοϊός ακόμα και έναν χρόνο μετά, από τη μόλυνση με τον ιό.

Τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης δείχνουν πως όσοι κόλλησαν τον ιό – μπορεί να εμφανίσουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, όπως μυϊκή αδυναμία, κόπωση ακόμα και κατάθλιψη.

Κόπωση, μυϊκή αδυναμία, ακόμα και κατάθλιψη είναι μερικά από τα συμπτώματα που δεν εγκαταλείπουν πολλούς που πέρασαν τον κορωνοϊό ακόμα και έναν χρόνο μετά τη νόσησή τους. Τα όσα προκύπτουν από μελέτη για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του Covid που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό LANCET είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλος είναι ο ιός.

Το 49% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα 12 μήνες μετά τη νόσηση τους.

Τα πιο συχνά συμπτώματα για τους ασθενείς του κορωνοϊού, ένα χρόνο μετά ήταν η κόπωση, η μυϊκή αδυναμία αλλά και το 1/3 των ασθενών συνέχισε να υποφέρει από κάποιου βαθμού δύσπνοια.

Αδυναμία και κατάθλιψη
Η μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς με κόπωση, μυϊκή αδυναμία, άγχος ή κατάθλιψη μέσα στους 12 μήνες πρώτους μήνες μετά τη νόσηση τους ήταν γυναίκες

Η συγκεκριμένη μελέτη πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα στη διεθνή βιβλιογραφία με αντικείμενο τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Το βίντεο από το δελτίο του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook