"Βράζει" ακόμα η Γαλλία για την τριπλή συμμαχία ΗΠΑ- Αυστραλίας και Βρετανίας με το όνομα AUKUS που οδήγησαν στην ακύρωση της παραγγελίας γαλλικών υποβρυχίων αξίας περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που θα έχει τα επόμενα 24ωρα ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της διπλωματικής κρίσης.

Τη στιγμή που όλοι περιμένουν με αγωνία το πολυπόθητο τηλεφώνημα που θα ρίξει την πρώτη γέφυρα επικοινωνίας Μπάιντεν – Μακρόν η Γαλλία μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί και τον Βρετανό ομόλογό της Μπεν Γουάλας ακυρώθηκε με απόφαση Μακρόν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως θα επιδιώξει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γαλλία υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή τη συμφωνία δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

Την ίδια στιγμή, πάντως πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση Μακρόν να συνασπιστεί με την Αυστραλία εναντίον της Κίνας είναι ριψοκίδυνη

Ο γαλλικός τύπος επισημαίνει επίσης ότι η οργή Μακρόν δεν οφείλεται μόνο στην περιθωριοποίηση του σε ζήτημα ύψιστης στρατηγικής σημασίας αλλά κυρίως επειδή χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας μετά την ακύρωση του συμβολαίου που θα του έδινε ώθηση εν όψει των προεδρικών εκλογών.

ΜΕGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook