Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οτκωβρίου σημείωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Πολύ διαφορετικοί ο περσινός Οκτώβριος με τον φετινό» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι επιτρέπονται οι παρελάσεις λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία.

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Πέτσας, έκανε λόγο ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, «οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45% 50%». «Προσπαθούμε» συνέχισε, « να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο – 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

«Ότι υπάρχουν φωνές ανορθολογισμού, οι οποίες εντάθηκαν με κάποιες παλινωδίες της ΕΕ το καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πέταξε κανείς λευκή πετσέτα. Και στους πολίτες και σε όσους έχουν εμπλακεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα αξίζουν συγχαρητήρια» πρόσθεσε σχετικά.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Ακροδεξιά και προσλήψεις

Ο κ. Πέτσας σχολίασε και τα ακροδεξιά φαινόμενα και τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Δεν είναι μακριά οι μέρες που η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είναι στο κοινοβούλιο οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πάρα πολύ κόσμο από τα αριστερά έως τα δεξιά περιθωριοποιώντας τέτοια μορφώματα. Επίσης το ότι είναι εκτός βουλής, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν» είπε, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Τέλος, προανήγγειλε προσλήψεις στο δημόσιο για αστυνομία, πολιτική προστασία και ΟΤΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook