"Συναίνεση στο λάθος εμείς δεν θα δώσουμε κύριε Μητσοτάκη" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ολομέλεια της Βουλής. η του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους αυτούς είναι πατριωτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε έντονα στις καταγγελίες του Κ.Μητσοτάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: “Αλήθεια ποιος μιλάει για μικροκομματικές παρωπίδες; Αυτός που έκανε εμπόριο πατριωτισμού όταν ήταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν λύσαμε το ονοματολογικόα για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Αυτός που δύο χρόνια τώρα και παρά την μεταστροφή του για τη συμφωνία των Πρεσπών, αρνείται να φέρει για ψήφιση τρία μνημόνια, ανάμεσα τους και αυτό που προβλέπει την φύλαξη του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις; Και αυτό το κάνει υπό τον φόβο του Μπογδάνου”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η συμφωνία με τη Γαλλία “μας εμπλέκει σε εξαιρετικά επικίνδυνα παιχνίδια” ενώ συνοδεύεται από “αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές και διακινδυνεύουν την δημοσιονομική σταθερότητα”.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόβλεψη για εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε γαλλικές επιχειρήσεις στην Υποσαχάρια Αφρική. Όπως είπε “η περιοχή αυτή είναι εμπόλεμη και έχουν σκοτωθεί δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες και εσείς δεν διαψεύδετε ότι θα εντάξετε ειδικές δυνάμεις να υπηρετήσουν υπό Γαλλική διοίκηση με όλους τους κινδύνου που μπορεί να επιφέρει όχι μόνο για τους στρατιώτες μας αλλά και για ασύμμετρες απειλές…. Στα πόσα φέρετρα στρατιωτών θα βάλετε όριο για να αποχωρήσουν οι Έλληνες στρατιώτες από εμπόλεμες περιοχές;”

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις εξοπλιστικές δαπάνες λέγοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης “νομίζει ότι ψωνίζει γραβάτες σε ένα πολυκατάστημα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook