«Η μόνη περίπτωση από αυτή την εξεταστική που μπορεί να καταλήξει σε έλεγχο και ενδεχομένως στον εισαγγελέα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή της VoxPop...»

Ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τις αυξήσεις τιμών, και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη του στον ALPHA, υποστήριξε: «Εγώ ως αρμόδιος υπουργός, δεν μπορώ την πολιτική μας πάνω στην οικονομία να τη χειρίζομαι με όρους κομματικής αντιπαράθεσης. Για να πάρουμε σωστές οικονομικές, πολιτικές πρέπει να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, ο Σεπτέμβριος ήταν από τους μήνες με την υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση τα τελευταία χρόνια. Αν ρωτήσετε τους εμπόρους, η κίνηση στα καταστήματα πήγε πάρα πολύ καλά. (…) Και το μεγάλο κύμα ακρίβειας που περιγράφεται ακόμα δεν έχει έρθει. Δεν λέω ότι αποκλείεται να έρθει, αλλά λέω πως ακόμα δεν έχει έρθει. Άρα έχουμε καταναλωτές που ξοδεύουν – για να ξοδεύουν πάει να πει ότι έχουν- μια ΕΛΣΤΑΤ που λέει πως το εισόδημα έχει αυξηθεί και μια αγορά που με βάση τα στοιχεία της Eurostat έχει πληθωρισμό, τον τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ».

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τη λίστα Πέτσα, είπε: «Εάν εγώ δώσω απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Alco, έχω δώσει τα λεφτά στο OPEN; Γιατί εάν δώσω λεφτά στην Interview τα έχει πάρει ο ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV; Την ίδια ώρα που πήρε απευθείας ανάθεση η Interview για να κάνει δημοσκόπηση για το υπουργείο, πήρε απευθείας ανάθεση από την Κοινωνία της Πληροφορίας η ProRata που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η μόνη περίπτωση από αυτή την εξεταστική που μπορεί να καταλήξει σε έλεγχο και ενδεχομένως στον εισαγγελέα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή της VoxPop. Που είναι καραμπινάτη υπόθεση. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν τις ευρωεκλογές. Βγήκε ο κ. Βαξεβάνης και είπε ότι η VoxPop είχε δημοσιεύσει δημοσκοπήσει για τη Real και την ΕΦΣΥΝ. Για τη μεν Real βγήκε ο κ. Χατζηνικολάου και διέψευσε. Για την ΕΦΣΥΝ, η εφημερίδα τηρεί σιγή ιχθύος. Και την επομένη των ευρωεκλογών η εταιρία διαλύθηκε. Μπορείτε να μου δείξετε μια δημοσκόπηση από το 2016 έως σήμερα που να μην έχει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία; Εμείς λόγω της αγάπης του λαού και της στήριξης του λαού απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία. Ο λαός μας την έδωσε. Αυτή η κυριαρχία επιβεβαιώνεται από το 2016 έως και σήμερα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook