Νέα αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται αυτή την εβδομάδα, με την καθηγήτρια Ψαλτοπούλου να προβλέπει πως είμαστε κοντά στα 10 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως και στους 100 θανάτους.

Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία, με διασωληνωμένους που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Εν μέσω αυτού του σκηνικού ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε σήμερα παράθυρο» για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το σύστημα υγείας, καθώς με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, είναι μεγάλη, με τις κλίνες στις ΜΕΘ να είναι γεμάτες και με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν με συμπτώματα στα εξωτερικά ιατρεία.

Επέστρεψαν οι εφημερίες τρόμου
Στη Θεσσαλονίκη κάθε νοσοκομείο που εφημερεύει καλείται να διαχειριστεί εκατοντάδες περιστατικά. Το πρωί της Κυριακής ολοκληρώθηκε η εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Έγιναν 42 νέες εισαγωγές, οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες ενώ 7 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας σε κάθε εφημερία. Τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ ασθνείς μεταφέρονται και από την επαρχία στο λεκανοπέδιο για να νοσηλευτούν.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημέρευε μέχρι το πρωί της Κυριακής νοσηλεύονται 48 ασθενείς με κορωνοίό, ενώ επιστρατεύτηκαν 30 ράντζα για να αντιμετωπιστούν άλλα περιστατικά.

Πρόβλεψη σοκ για τα κρούσματα
Με τα νέα κρούσματα να φθάνουν καθημερινά τα 7.000, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάσουν τη ζωή τους από την πανδημία.

Η πρόβλεψη της καθηγήτριας επιδημιολογίας Θεοδώρας Ψαλτοπούλου στο MEGA σοκάρει.

«Θα μπροούσαμε να φτάσουμε πιθανώς στους 100 θανάτους», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

Η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας αναμένεται να αποτυπωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το 70% των κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστοι, όπως επίσης και το 86% των ανθρώπων που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» στα νοσοκομεία
Το Υπουργείο Υγείας έχει ενεργοποιήσει και τις ιδιωτικές δομές υγείας για να αντιμετωπίσεις το 4ο κύμα πανδημίας, καθώς ενώ υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που μπορούν να διατεθούν, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γαιτροί και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση πάντως αποκλείει το ενδεχόμενο νέου lockdown, αλλά αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό. Από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και το ίδιο διάστημα πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook