Παγώνη – «Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο» [βίντεο]
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ένα συνέδριο.
«Είναι ένας νέος άνθρωπος 34χρονων διασωληνώθηκε τη Δευτέρα και πέθανε Τετάρτη ξημερώματα Πέμπτης», δήλωσε η κ. Παγώνη για το θάνατο του 34χρονου εμβολιασμένου που κατέληξε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
«Ήταν διασωλημένος εκτός μονάδας στο τμήμα covid και θέλαμε να πάμε στη ΜΕΘ covid», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Η κ. Παγώνη τόνισε πως ήτανε καθημερινά το νοσοκομείο σε επαφή με το ΕΚΑΒ για μπορέσει να βρεθεί κρεβάτι, γιατί είχε μόνο ένα παράγοντά κινδύνου την παχυσαρκία, άλλα δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.
«Ήταν υπέρβαρος. Η παχυσαρκία ήταν ένας παράγοντας κινδύνου που επιβάρυνε την περίπτωση του», πρόσθεσε η κ. Παγώνη.
«Η ιατρική είναι μελέτες βάση λοιπόν των μελετών και όχι προσωπικής άποψης κανενός μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όσον αφορά τα εμβόλια τις θεραπείες και τα φάρμακα που έχουμε για τις διαφόρους νόσους. Αυτό που έχουμε σαν αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλες μελέτες από το εξωτερικό και όχι ιδιαίτερα από την Ελλάδα. Εμείς συμμετέχουμε γιατί σαν πληθυσμός όπως ξέρεις συγκριτικά είμαστε σε πολύ μικρότερο αριθμό. Οι μελέτες αυτές από Ιαπωνία, Κίνα και Αμερική μας λένε ότι η τεχνική του εμβολίου με m- Rna, αυτή που γνωρίζουμε και θα συνεχιστεί και η τρίτη δόση είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε η κ. Παγώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Λάμπρου Σταμάτη Στασινού.
«Όσοι περνάνε covid έχουν σοβαρές Βλάβες στα όργανα τους», αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιστεί ο κόσμος για να σωθεί συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.
«Μπορεί να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις δεν σταματάμε στη μετάλλαξη Δ. Τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δ», υπογράμμισε.
«Δε θεωρώ ότι είναι αποτελεσματικό έναντι των νέων μεταλλάξεων», δήλωσε ο κ. Λάμπρος Σταμάτης Στασινός, ο οποίος είναι αρνητής του εμβολίου και ανησυχεί για τις συνέπειες του στον ανθρώπινο οργανισμό.
«Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο», τόνισε για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του εμβολίου η κ. Παγώνη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίντεο: Η στιγμή που ο Ταϊρίκ Τζόουνς επιτίθεται με γροθιά στον Κέντρικ Ναν στα αποδυτήρια
- Θρίλερ στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς στο δρόμο
- Πρωταθλητής Ελλάδας για 16η φορά ο Ολυμπιακός – 89-85 τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ
- Δανάη Μπάρκα – Φάνης Μπότσης: Ο γάμος και το τρυφερό φιλί στην εκκλησία – Φωτογραφίες και βίντεο
- «Έχω παιδιά»: Τα τελευταία επεισόδια Δευτέρα 15, Τρίτη 16 & Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 20:50 – Τρέϊλερ
- Η Βίκυ Μανώλη στο μεγαλύτερο event του κόσμου: Η VIP εμπειρία της στη Formula 1 του Μόντε Κάρλο
- Χαλκιδική: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη – Πολυετείς καθείρξεις και στους άλλους 3 κατηγορούμενους αλλά δεν μπαίνουν φυλακή(βίντεο)
- Τραγωδία στο ΠΑΓΝΗ: Κακουργηματική δίωξη στον παππού για τον θάνατο του 18 μηνών βρέφους!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook