Την απάντησή του στο διάγγελμα Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δημόσια δήλωση αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για μια πρωτόγνωρη τραγωδία την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα. «Χθες ξεπεράσαμε τους 17.000 νεκρούς. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα ολόκληρο χωριό. Νοσοκομεία και υγειονομικοί καταρρέουν. Ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή διασωληνώνονται πρόχειρα εκτός ΜΕΘ. Χειρουργείο αναστέλλονται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, σημείωσε την πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριοκατοίκων σε όλη την Δυτική Ευρώπη.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε την ευθύνη της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε, ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έκανε το ενδέκατο στη σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός όμως από τον ίδιο. Από τον ίδιο που εδώ και δυο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία». Για αντιμετώπιση της πανδημίας με λόγια του αέρα κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό, αφού εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα, «γιατί ακόμη και οι ΜΕΘ που έφτιαξε είναι είτε πρόχειρες και ακατάλληλες είτε υποστελεχωμένες».

«Ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό» αποδίδει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Μητσοτάκη, «γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πείσει τους πολίτες με τις διάφορες λίστες Πέτσα, παρά μόνο να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Γιατί όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους και δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο, στην εκκλησία, στα σώματα ασφαλείας».

Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες μόνο με αρνητικό τεστ. «Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να μιλά αυτάρεσκα και να λέει ψέμματα για δήθεν άρτια εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ είμαστε ουραγός στην Ευρώπη. Ότι δήθεν ενίσχυσε και ενισχύει το ΕΣΥ, ενώ μειώνει τις δαπάνες και το άφησε με 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους απ’ ότι το παρέλαβε το 2019», σημείωσε στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Γι’ αυτό ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει στρατηγική και να αφήσει τα «εμπρός – πίσω» και τις κινήσεις πανικού προκειμένου να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές. «Μόλις προχθές δήλωνε πως δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα μας ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα:

Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός
Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους
Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022
Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία
Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία
Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων
Εγκατάσταση συστήματα εξαερισμού στο μετρό
Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας,διότι μέχρι πριν λίγους μήνες δήλωνε πως δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ζήτησε ακόμη μια φορά να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook