Στους επτά μήνες για τη λήξη ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την έκδοσή του εμμένει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Κομισιόν προσανατολίζεται χρονικό διάστημα εννέα μηνών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης  εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, ο κ. Oικονόμου ξεκαθάρισε ότι το όριο που επιθυμεί η Ελλάδα είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε τους τέσσερις άξονες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

1. Ούτε θα υπάρξει νέο λοκντάουν, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους ανεμβολίαστους, και συγκεκριμένες συστάσεις για το συνωστισμό σε όλους τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, μοιάζει να εύχεται λοκντάουν χωρίς να το εισηγείται. Εισηγείται λοκντάουν; Έχει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να προτείνει εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση για τον κορωνοϊό κι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη. Έχει εφαρμόσιμες λύσεις πέραν των προσλήψεων που έχουν γίνει; Δεν έχει ουσιαστική πρόταση. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά σε περίοδο μάχης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

2. Συνεχής προσπάθεια για αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης, κυρίως με πρώτη και τρίτη δόση. 

3. Συνεχής ενίσχυση του ΕΣΥ με κλίνες από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές, αλλά και προσθήκη των μονοκλωνικών φαρμάκων. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα – με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Τα μονοκλωνικά φάρμακα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι πανάκεια, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

4. Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων με έμφαση ανεμβολίαστους και επιχειρήσεις όπου σημειώνονται παραβατικές συμπεριφορές. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook