Ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, που άνοιξε πριν από 16 χρόνια, έκλεισε χθες σε μία φαντασμαγορική τελετή στο Βερολίνο.

Η Άγγελα Μέρκελ βουρκώνει καθώς η μπάντα παίζει το αγαπημένο τραγούδι της. Γυρίζει νοερά στα νιάτα της στην κομμουνιστική πρώην ανατολική Γερμανία, τότε που ο σκοπός ήταν της μόδας.

Είναι το τραγούδι της Νίνα Χάγκεν «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ». Αυτή είναι η εκτέλεση του 1974, όταν η Μέρκελ ήταν 20 ετών και η μπάντα της Χάγκεν υπαινικτικά σατίριζε το τότε καθεστώς.

Δέκα χρόνια μετά η πανκ τραγουδίστρια βρισκόταν στη Δύση μαζί με τον πατριό της, τον ποιητή και τραγουδοποιό Βολφ Μπίρμαν, και αυτή είναι η εκτέλεση του ίδιου τραγουδιού σε συναυλία στο Λονδίνο.

Για τις νεότερες γενιές είναι μια απλή μελωδία, για τη Μέρκελ ήταν προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία και τα 16 χρόνια στην καγκελαρία.

Στην τελετή που έγινε χθες το βράδυ υπό το φως των πυρσών, η μπάντα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έπαιξε ακόμα δυο μελωδίες. Ένα θρησκευτικό ύμνο και ένα άλλο τραγούδι για μια βροχή από τριαντάφυλλα, επίσης από τα αγαπημένα της Μέρκελ.

Η Μέρκελ αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Την προσεχή Τετάρτη θα παραδώσει την εξουσία στο νέο καγκελάριο, τον Σοσιλαδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Το βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook