Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα μέτρα που ισχύουν από την Κυριακή στα αεροδρόμια - όπου οι ταξιδιώτες θα χρειάζονται μοριακό τεστ - θα ισχύσουν μόνο για την περίοδο των γιορτών.

Η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής, ενώ δε φαίνεται πως θα υπάρξουν αποφάσεις για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού .

Στο θέμα της πανδημίας και ειδικότερα στην παραλλαγή Όμικρον, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία – όπως είπε – αργά γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε ακόμη πως είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό δίνοντας έμφαση στην τρίτη δόση, σημειώνοντας ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε.

Παράθυρο για νέα μέτρα

Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής είναι και η ενεργειακή κρίση, με τον κ. Μητσοτάκη να προαναγγέλλει περαιτέρω ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook