φόβος για την διασπορά της μετάλλαξης όμικρον μεγαλώνει και η μία μετά την άλλη οι χώρες του κόσμου επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα.

«Υπάρχει η πιθανότητα να ξεπεράσουμε τις 100.000 κρούσματα την ημέρα στο τέλος του μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν.

Τελευταία είναι η Πορτογαλία που κλείνει μπαρ και νυχτερινά κέντρα από τις 26 Δεκεμβρίου.

Συμπληρωματικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ κορωνοϊού για διαμονή στα ξενοδοχεία και περιορισμό των υπαίθριων συναθροίσεων σε 10 άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις από την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Δανία και τη Γερμανία.

H Γερμανία μάλιστα ανακοίνωσε σημαντικούς περιορισμούς ακόμη και για εμβολιασμένους και ιαθέντες.

«Θα υπάρξουν πιο αυστηροί περιορισμοί στις προσωπικές επαφές έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όταν η νέα μετάλλαξη κυριεύσει την Ευρώπη», διεμήνυσε ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Έξαρση κρουσμάτων και νεκροί

Τρόμο προκαλεί και στην Ισπανία η Δραματική αύξηση κρουσμάτων. Η χώρα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 49.823 κρούσματα και σύμφωνα με τις αρχές τα κρούσματα όμικρον αυξήθηκαν από 5% στο 47% σε μια εβδομάδα.

Φόβους για 100.000 κρούσματα εκφράζει ο υπουργός υγείας της Γαλλίας. «Θα έχουμε περίπου 35 με 40% των κρουσμάτων με «ο» και σε 4 με 5 ημέρες, λίγο μετά τα Χριστούγεννα η μετάλλαξη όμικρον θα κυριαρχεί στη χώρα», τόνισε ο Ολιβιέ Βεράν.

Δυσοίωνες και οι προβλέψεις από τον ΠΟΥ. «Βλέπουμε άλλη μια θύελλα να έρχεται. Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Όμικρον θα επικρατήσει σε περισσότερες χώρες της περιοχής, ωθώντας τα ήδη πιεσμένα συστήματα υγείας στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο επικεφαλής τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανκς Κλούγκε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η Βρετανία όπου το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 90629 κρούσματα 15.000 από τα οποία διαγνώστηκαν με μετάλλαξη όμικρον.

Η χώρα μετρά ήδη 14 θανάτους από την νέα μετάλλαξη ενώ 129 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται και η Δανία, στην οποίο με πληθυσμό 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά 13.558 κρούσματα όταν πριν από 10 μέρες τα κρούσματα της χώρας δεν ξεπερνούσαν τα 900.

Το ρεπορτάζ από το LIVE NEWS:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook