«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων ή μη στις 10 Ιανουαρίου» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί παράταση του ανοίγματος για μια εβδομάδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι εισηγήσεις των ειδικών λαμβάνονται πάντοτε πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση, η οποία βεβαίως, έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων». 

«Βασική πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν και βασική μας προτεραιότητα να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειες τους. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ότι μας εισηγηθούν οι ειδικοί προκειμένου να περιχούμε τους δύο αυτούς στόχους» σχολίασε πάντως νωρίτερα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επικαλέστηκε λογούς εκπαιδευτικούς ψυχολογικούς και κοινωνικούς για το άνοιγμα των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, διευκρίνισε ότι αυτά που θα αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει, θα το κάνει εφόσον έχει εξασφαλίσει επάρκεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ. 

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί δωρεάν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πάνω από 85 εκατ. σελφ τεστ».  

«Η χώρα μας, βρίσκεται ανάμεσα σε 4 ή 5 χώρες με το πιο συχνό τέστινγκ στην Ευρώπη. Έχουν διατεθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια τεστ». 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook