Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, τόσο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και του ότι αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που νοσούν, με την απουσία τους να δημιουργεί τεράστια κενά.

Πηγές του ΕΚΑΒ ανέφεραν στο MEGA ότι η χθεσινή ήταν από τις πλέον κακές νυχτερινές βάρδιες, καθώς πραγματοποιήθηκαν 50-60 διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ μεγάλη ήταν και η αναμονή για ασθενοφόρο, καθώς πρέπει να γίνει απολύμανση πριν πάει να παραλάβει κάποιο νέο περιστατικό.

Στον Ευαγγελισμό σήμερα είναι η 3η μέρα που απαγορεύονται τα επισκεπτήρια λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, καθώς έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, με τον αριθμό των θετικών να μεγαλώνει όσο συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται 150 ασθενείς με κορωνοϊό στις 4 κλινικές που έχουν μετατραπεί σε Covid. 16 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας να μεταφερθούν σε ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Συνολικά 90 συμπολίτες μας βρίσκονται στην αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με κάποια αιτήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα από το Νοέμβριο.

Σημειώνεται τέλος ότι η καρδιοχειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού έχει κλείσει, και πλέον δε γίνεται κανένα χειρουργείο, παρά μόνο τα έκτακτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook