«Υπάρχει μία σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα, θα έλεγα και πτωτικές τάσεις, τα νέα μέτρα είχαν άποτέλεσμα και οι ίδιοι οι πολίτες οδηγήθηκαν σε αυτοπεριορισμό»

Για τα νέα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση αλλά και την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε στο MEGA:

«Υπάρχει μία σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα, θα έλεγα και πτωτικές τάσεις, τα νέα μέτρα είχαν άποτέλεσμα και οι ίδιοι οι πολίτες οδηγήθηκαν σε αυτοπεριορισμό. Παράλληλα έχει αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη και έχει ενισχυθεί η τρίτη δόση, αυτό βοηθά σε ένα σημείο την ανάσχεση της πανδημίας».

«Βέβαια παρακολουθούμε ότι και τα κρούσματα και οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, υπάρχει μία σταδιακά αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ όμως, παρατηρείται ότι οι νοσηλείες είναι βραχύβιες, αυτό διευκολύνει την κινητικότητα μέσα στα νοσοκομεία, δηλαδή εισιτήρια και εξιτήρια και βοηθά τους υγειονομικούς μας, και βέβαια ακόμα παρακολουθούμε την ουρά της «Δέλτα» η οποία φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη νοσηρότητα σε σχέση με την «όμικρον», επομένως, κάποιοι σκληροί δείκτες που βλέπουμε ακόμα ότι είναι υψηλοί, όπως είναι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, οφείλονται σε ένα βαθμό, αποκλειστικά στη Δέλτα», συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε ένα σημείο που ταυτόχρονα ενισχύουμε την προσπάθεια για την εμβολιαστική κάλυψη της 3ης δόσης. Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πραγματοποιήθηκε στις ηλικίες άνω των 60, που εκεί ο κίνδυνος νόσησης και θανάτου είναι πολύ υψηλός, αυτό απέδωσε ως ένα βαθμό, περίπου 220.000 συμπολίτες μας έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.Ακόμη και σήμερα, κάποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να εμβολιαστεί μέχρι την Κυριακή έχει τη δυνατότητα», πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

«Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κάνει την 1η δόση, από Δευτέρα, θα του βεβαιωθεί πρόστιμο 100 ευρώ. Η κυβέρνηση έδωσε ένα σεβαστό διάστημα για να πειστεί ο κόσμος και να πάει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά έχει κυρωτικό πλαίσιο. Το μέτρο αυτό συναρτάται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, γιατί η ηλικία των 60 ετών είναι η πιο «επικίνδυνη», υπογράμμισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook