Εξαδάκτυλος: Παράταση στα μέτρα με “βαριά καρδιά” [Βίντεο]
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για την πίεση του ΕΣΥ.
«Η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νόσησης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας», εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως, ενώ «κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».
Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «ακόμα η Δέλτα κρατάει».
O Θ.Δημόπουλος, τόνισε ωστόσο πως, ναι μεν η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα.
Υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «οι ενδείξεις και οι συστάσεις είναι για άτομα που έχουν λόγο για μειωμένη νοσηρότητα».
«Δεν υπάρχουν δεδομένα για μείωση των αντισωμάτων με τα εμβόλια, αλλά ούτε και για βλάβη», ξεκαθάρισε ερωτηθείς σχετικά.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», διευκρίνισε πως, είναι «πιο ακριβές να μιλάμε για συγκράτηση, παρά για υποχώρηση» των κρουσμάτων.
Επεσήμανε την «αδικία» που υπάρχει στα μέτρα, καθώς οι μικρότεροι ηλικιακά, «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους που ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, που κατέληξε στην εισήγηση για παράταση των μέτρων, είπε πως «με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων».
Ολες οι Ειδήσεις
- Κακοκαιρία: Οι χάρτες με τις περιοχές που θα βρέξει περισσότερο – Σε Αττική και Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Οδηγούσε μεθυσμένος, μπήκε στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό, κινήθηκε για 300 μέτρα και προκάλεσε κομφούζιο στα δρομολόγια
- Βλάβη στη γραμμή «100»: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας» – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
- Καιρός ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους από την Κυριακή – Red Code για επτά περιφέρειες
- Η Κρίση των Ιμίων, 30 χρόνια μετά – Το χρονικό της τραγωδίας και η απώλεια των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook