Ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει με τα ισχύοντα μέτρα, ενώ η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από την 1η Μαΐου

«Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με το ιό. Τα μέτρα υπάρχουν χωρίς τη διαδικασία της υποχρεωτικότητας γιατί πλέον υπάρχει άλλη επιδημιολογική εικόνα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για την πανδημία στο υπουργείο Υγείας.

«Δεν πιστεύουμε στην πολιτική zero covid, όπως πχ στην Κίνα που είναι αναποτελεσματική όταν υπάρχει υπερμεταδοτικότητα. Αντιθέτως πιστεύουμε σε πολιτικές που ενισχύντας το ΕΣΥ  και προστατεύοντας τις ευάλωτες ομάδες. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία που οι δείκτες μας επιτρέπουν ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό» είπε εξηγώντας πως «μετά από 2 χρόνια έχουμε διαφορετικό στέλεχος, με διαφορετική μεταδοτικότητα και νοσηρότητα, έχουμε εμβόλιο και εμβολιασμένους ενώ έχει νοσήσει και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, έχουμε ενισχύει το ΕΣΥ και θα συνεχίσουμε να το δομούμε ανθρωποκεντρικά και να το στηρίζουμε με πόρους».

Όπως είπε οι σκληροί δείκτες μάς επιτρέπουν να οδηγηθούμε ένα πλαίσιο συνύπαρξης το οποίο θα είναι δυναμικό και θα προσαρμοζόμαστε όπως χρειάζεται.

Είπε πως η χώρα μας δεν βρέθηκε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση και δεν επιβεβαιωθήκαν φωνές με ζοφερές προβλέψεις.

«Αυτό δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε», είπε συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί…».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε για το στόχο της παροχής προστασίας σε ευάλωττες ομάδες, τονίζοντας πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι είναι ευάλωττοι. Χρειάζεται ένα αυξημένο πλαίσο προστασίας και οι επισκέψεις στον παππού και τη γιαγιά αυτές τις ημέρες των εορτών, πρέπει να γίνονται με ασφάλεια. Τέλος, ανέφερε πως η μάχη με τον κορονοϊό, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook