Οι έχοντες οιαδήποτε ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα στην πατρίδα μας, γνωρίζουν ότι δεν ’’κομίζει’’ κάποιος ‘’γλαύκας εις Αθήνας’’ εάν επισημάνει πως τα εντός των περιφερειακών και δημοτικών ‘’μικρών κυβερνήσεων’’ νοσηρά φαινόμενα, όχι μόνο δεν τείνουν να εξαφανισθούν, αλλά δυστυχώς διαινωνίζονται.

Ακόμα και εκεί που οι αυτοδιοικητικές ηγεσίες θέλουν να πορευθούν ηθικά και νόμιμα ,οι διαχρονικές γάγγραινες του συστήματος είναι βαθιά φωλιασμένες ,αφενός στις υπηρεσίες (πρωτίστως στις τεχνικές και πολεοδομικές) και αφετέρου στην μεγαλύτερη διαπλοκή που στήθηκε από τα χρόνια του εκσυχρονιστικού ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 90 για να αποσπάει κονδύλια από τον κρατικό και Ευρωπαικό κορβανά,τους περιβόητους συμβούλους και μελετητές.

Οι πράσινες χαμαιλεόντιες κουτάλες συνεχίζουν να ρουφάνε σαν βδέλλες και σήμερα, με γαλάζιο μανδύα, μικρά και μεγάλα κονδύλια δρώντας συγχρόνως και σαν πολιορκητικός κριός εργολάβων και πάσης λογής προμηθευτών (από σοβαρές επιχειρηματικές οντότητες έως αεριτζήδες).

Φυσικά στον χώρο δραστηριοποιούνται και αξιόπιστες μελετητικές & συμβουλευτικές εταιρείες και αξιόλογοι μελετητές με βαθιά επιστημονική κατάρτιση και εντιμότατο …πρότερο βίο. Δυστυχώς όμως αυτοί μειοψηφούν .
Η πλειοψηφία αποτελείται από κάθε λογής παράσιτα: σύμβουλους της εποχής Σημίτη , πράσινα ‘’συμβουλευτικά ‘’αρπακτικά που έγιναν τώρα γαλάζια, αποτυχημένους πρώην πολιτικούς και ΄΄συνταξιούχους ‘’δήμαρχους’’,παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΟΝΝΕΔ κ.α.πολλοί από αυτούς φορτωμένοι και με ποινικά αδικήματα.

Ολοι αυτοί συνθέτουν ένα παζλ που όζει και δρα παρασιτικά. Τα έργα και τα κόλπα πολλά και διαχρονικά σε όλους τους χώρους όπως στις μελετοκατασκευές , τα σκουπίδια, βιολογικούς και δίκτυα, έργα ύδρευσης και άρδευσης ,επικοινωνιακές προβολές ,πράσινο κλπ.

Σήμερα προασαρμοζόμενοι στις ….απαιτήσεις των καιρών έγιναν ειδήμονες να μελετούν και τα ΣΦΗΟ, την ηλεκτροκίνηση, την τηλεμετρία ,τον ηλεκτροφωτισμό, το παραμύθι του smart city κλπ…. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook