Ο κ. Ζαββός διαφωνεί με πολλές από τις κινήσεις του κ. Στουρνάρα...

Για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην ομιλία του τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς

Ο έμπιστος συνεργάτης και σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν κατέκρινε κάποια από τις τότε αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, παρότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως η σχέση των δύο, δεν διάγει ….μήνα μέλιτος.

Όμως οι θεσμικές θέσεις των δύο ανδρών είναι καίριες και ως εκ τούτου οι ψυχρές σχέσεις τους δεν δημοσιοποιούνται εκτός των τειχών.

Ο κ. Ζαββός διαφωνεί με πολλές από τις κινήσεις του έμπειρου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Στουρνάρα ο οποίος επελέγει επί κυβερνήσεως Αντ. Σαμαρά, είχε την αμέριστη στήριξη του Ευάγγ. Βενιζέλου και είχε «την τύχη» η θητεία του να μην λήξει κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο τεχνοκράτης καθηγητής και πρώην Ευρωβουλευτής Γ. Ζαββός, χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαθέτει και αυτός μακρά εμπειρία ενώ είχε εκλεγεί την περίοδο 1990-1994 Ευρωβουλευτής επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του, ο κ. Ζαββός, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «η ίδια Τράπεζα Πειραιώς αποφασίζει για τη μέθοδο που μας εξήγησε και θα μας εξηγήσει, βάσει της οποίας γίνεται μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης ανέφερε ότι η γενεσιουργός αιτία αυτής της διαδικασίας, η περίφημη διαδικασία των COCOs, έχει να κάνει με σύναψη σύμβασης το 2015 από την τότε Κυβέρνηση και «όπως γνωρίζουμε είχε και επαχθείς όρους, γιατί υπήρχε ένα προαιρετικό ετήσιο τοκομερίδιο της τάξης του 8%, το οποίο διακρατούσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook