Σοβαρή αμφιβολία για το αν θα μπορέσει να εξελιχθεί τελικά ως ένα νόμισμα με χαρακτηριστικά φυσιολογικότητας, δημιούργησε για ακόμη μια φορά η τρελή πορεία του Bitcoin αυτή την εβδομάδα.

Το Bitcoin φαίνεται ιδιαίτερα ευάλωτο, ανάμεσα στα άλλα, σε δηλώσεις διαφόρων μεγαλοπαραγόντων της αγοράς.

Τα τελευταία tweets του μεγαλοϊδιοκτήτη της Tesla δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, υπονόησαν ότι η Tesla μπορεί να εκποιήσει το περί του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων απόθεμα της στο ιντερνετικό νόμισμα.

Παρ΄ ότι κύκλοι της Αμερικανικής αγοράς θεωρούν πολύ δύσκολη έως και ανέφικτη μια γρήγορη αποεπένδυση απο το Bitcoin, τα Tweets του Μάσκ που ανάμεσα στα άλλα ανέφεραν ότι η Tesla δεν θα δέχεται Bitcoin ως αντίτιμο για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της, έκαναν το ηλεκτρονικό νόμισμα να χάσει πάνω από 10.000 δολάρια και να πέσει κάτω από τις 45.000 δολάρια για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ως αιτία η Tesla ανέφερε το πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει η ιδιαίτερα ενεργοβόρα παραγωγή/mining του κρυπτονομίσματος.

Το παραπάνω καταδεικνύει και την τεράστια δύναμη του Twitter ως μέσο διασποράς ειδήσεων αλλά και του Μάσκ ως πρόσωπο, καθώς θυμίζουμε ότι ανάλογα tweets του, είχαν ισχυρή αντίδραση την προηγούμενη εβδομάδα στα επίπεδα τιμών και άλλου, μικρότερης εμβέλειας/διασποράς ιντερνετικού νομίσματος (Dogecoin).

Για μια ακόμα φορά εγείρονται ερωτήματα ως προς το κατά πόσο το Bitcoin, ως το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή κρυπτονόμισμα, θα μπορέσει να αποτελέσει στο μέλλον μια ουσιαστική εναλλακτική λύση στα διάφορα κρατικής έκδοσης, κυκλοφορίας και εγγύησης νομίσματα.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποκτήσει μια σταθερότητα που θα επιτρέπει τόσο την χρήση του σε καθημερινές αγορές, όσο και αυτή ως αποταμιευτικό μέσο, μειώνοντας παράλληλα τις βίαιες διακυμάνσεις και επιτρέποντας στο κρυπτονόμισμα μια πλατιά διείσδυση ως ανταλλακτικό μέσο σε όλες τις αγορές τόσο λιανικής όσο και τραπεζικής.

Εβδομάδες σαν την τελευταία δείχνουν ότι παρά τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain σίγουρα δεν βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook