Τα ενεργειακά σχέδια που ανακοίνωσε σήμερα ο Γιώργος Περιστέρης στην Γενική Συνέλευση της εισηγμένης ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ καθώς και τα πολύ σημαντικά τεκταινόμενα του ομίλου που ηγείται ,τα αναλύουν βαθύτερα τα εξειδικευμένα οικονομικά sites

O κ. Περιστέρης στην ομιλία του,  έδωσε όμως βαρύνουσα σημασία στην απόκτηση σημαντικού ποσοστού του ομίλου του,  από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και την Μαριάννα Λάτση, επισημαίνοντας με νόημα πως αυτό είναι : «Κάτι που εξασφαλίζει ότι ο όμιλος μένει άθικτος και ενοποιημένος, αποκτά πιο σταθερή μετοχική βάση, από ανθρώπους που πιστεύουν στην εταιρεία και θα ακολουθήσουν και θα βοηθήσουν όπου μπορούν στα μεγάλα σχέδια που έχουμε μπροστά μας».

Η συμμαχία με την Μαριάννα Λάτση -ίσως την πλουσιότερη εν Ελλάδι οικογένεια – δεν αφορά στα σχέδια της ΤΕΡΝΑ για το Ελληνικό και το Καζίνο, αφού η κ.Λάτση έχει αποχωρήσει από το συγκεκριμένο οικογενειακό εγχείρημα.

Σίγουρα όμως είναι μια συμμαχία με στόχους πολύ μεγαλύτερους από μετοχικές υπεραξίες.

Όπως επίσης και η συμμαχία με τον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ηγέτη του Ολυμπιακού που κυριαρχεί και στον εκδοτικό χώρο.

Στις συμμαχίες αυτές ήρθε να προστεθεί και το mega deal που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά την σύμπραξη -κοινή επένδυση, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον μεγαλύτερο όμιλο της χώρας την, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ του ομίλου Βαρδινογιάννη. Το deal αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού και αφορά την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτρισμού με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή. Στο έργο που θα έχει ισχύ  877MW και προβλέπεται να κατασκευαστεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% η κάθε μία.

Στόχος είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει φέτος ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος του Γιώργου Περιστέρη συμμετείχε πρόσφατα και στην αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank (το- ήδη -πετυχημένο τραπεζικό εγχείρημα του ομίλου Βαρδινογιάννη) μια προσπάθεια που αλλάζει ήδη τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά.

Οι συμμαχίες του Γιώργου Περιστέρη με τις δύο μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας αλλά και τον Β .Μαρινάκη σηματοδοτούν πως τα σχέδια του ομίλου ΤΕΡΝΑ ξεπερνούν τον Ελλαδικό χώρο και σίγουρα στοχεύουν και σε διαφορετικά επιχειρηματικά πεδία , πέραν αυτού της ενέργειας .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook