Η κρίση αλλά και η νέας μορφής ηλεκτρονική τραπεζική έχουν δρομολογήσει εδώ και καιρό το κλείσιμο πολλών καταστημάτων των 4 συστημικών τραπεζών που απέμειναν στην χώρα μας.

Μεγάλη “ευκαιρία” όμως για τις τράπεζες να ελαφρύνουν και τους ισολογισμούς τους -με την δραστική μείωση των δικτύων- αποτέλεσε η πανδημία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 έκλεισαν συνολικά 158 καταστήματα ενώ φήμες από την αγορά αναφέρουν, ότι οι διοικήσεις των τραπεζών σκοπεύουν να κλείσουν ακόμα 500 καταστήματα!

Ο μεγάλος αυτός αριθμός λουκέτων σε τραπεζικά καταστήματα επιτείνει την πίεση όχι μόνο στους πελάτες τους αλλά και στο προσωπικό τους. Η τράπεζα Πειραιώς κλείνει 64 καταστήματα μέσα στο καλοκαίρι ενώ η Εθνική τράπεζα 25 στα πλαίσια της δραστικής συρρίκνωσης του τραπεζικού δικτύου των 4 συστημικών τραπεζών.

Η αραίωση του δικτύου προκαλεί σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης, ειδικά σε περιοχές της υπαίθρου. Οι πελάτες δυσανασχετούν αλλά τα παράπονα τους δεν αρκούν για να ανακοπεί η ταλαιπωρία τους. Ακόμα και στα μεγάλα καταστήματα της Αθήνας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι ατελείωτες ουρές πελατών έξω από αυτά, είτε με καύσωνα, είτε με βροχή ή κρύο, λόγω βέβαια κυρίως των κανονισμών για τον κορωνοϊό.

Όμως οι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην νέα ηλεκτρονική τραπεζική πραγματικότητα και τα ‘’λουκέτα’’ στα δίκτυα καταστημάτων κάνουν την ζωή τους ακόμα πιo δύσκολη. Και οι επαγγελματίες’’ όμως βρίσκονται στα κάγκελα’’με την εξέλιξη αυτή, αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον σε πολλές περιοχές της χώρας. Πλήγμα και στον τουρισμό, ιδιαίτερα σε νησιά, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων

Κλείνουν οι 3 από τις 4 τράπεζες της Σίφνου!

Στην Μεσσηνία, την Λάρισα, την Μακεδονία αλλά και σε πολλά νησιά, τα τραπεζικά δίκτυα συρρικνώνονται ήδη δραματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί της Σίφνου.

Μεγάλος έμπορος του νησιού επικοινώνησε σήμερα με το bigpost.gr και μας είπε σε απόγνωση: «Είχα συνεργασία για δεκαετίες με δύο τράπεζες και μόλις έμαθα ότι κλείνουν και τα δύο μοναδικά καταστήματα τους στο νησί! Από τις 4 τράπεζες στην Σίφνο, φέτος θα μείνει μόνο η Εθνική, ένα κατάστημα δηλαδή για ολόκληρο το νησί»  επισήμανε έντονα δυσαρεστημένος. Την περίοδο του 2007 ο διευθυντής του καταστήματος (ανέφερε και την τράπεζα ) προσπαθούσε να βρει θέσεις για να παρκάρουν τα σκάφη τους- που είχαν αγοράσει με τα παχυλά bonus τους- τα τραπεζικά στελέχη και σήμερα κάποιοι από αυτούς δεν απαντάνε ούτε στα τηλέφωνα» κατέληξε αγανακτισμένος…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook