Πιέσεις για αλλαγές σε τεράστιο αυτοδιοικητικό έργο της Περιφέρειας Αττικής 30 εκατ. ευρώ

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν προ και κατά την διάρκεια διενέργειας μεγάλου διαγωνισμού της περιφέρειας Αττικής πέρυσι, τόσο για τις προδιαγραφές, όσο και για τις μεθοδεύσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Μαθαίνουμε τώρα, πως η ανάδοχος κοινοπραξία – η οποία κέρδισε το έργο διαγωνιζόμενη μόνη της!- προσπαθεί μέσω της τεχνικής υπηρεσίας να αλλάξει εκ των υστέρων σημαντικά τεχνολογικά σημεία της υπογεγραμμένης σύμβασης που αφορούν το λογισμικό, τον τρόπο μετάδοσης του σήματος κ.α.
Στα πλαίσια αυτά, υπηρεσιακοί της περιφέρειας Αττικής εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών και της εθνικής τραγωδίας δρομολογούν αλλαγές στην σύμβαση, όμως «βρίσκουν τοίχο» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Προϊστάμενος της Αρχής Δ. Δρόσης δεν δείχνει διατεθειμένος να συναινέσει, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχεται, αφού μεταξύ πολλών άλλων παρατυπιών αυτό έρχεται σε σύγκρουση και με την προκήρυξη του έργου, ενώ είναι οφθαλμοφανές πως η κοινοπραξία θα γλιτώσει πολλά εκατομμύρια αν αλλάξουν (εκ των υστέρων !!) ουσιώδη τεχνολογικά σημεία.
Άλλωστε είναι γνωστό πως κορυφαίοι τεχνολογικά οίκοι δεν συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού διέβλεπαν ότι μέσω του τρόπου μετάδοσης που προδιεγράφετο δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν άρτια την σύμβαση με σύγχρονες μεθόδους κλπ.
Προφανώς ο ανάδοχος θα είχε λάβει από κάπου ψηλά διαβεβαιώσεις πως μετά την υπογραφή μπορούν να αλλάξουν ό,τι θέλουν λες και το δημόσιο χρήμα και οι συμβάσεις στην Ελλάδα διέπονται από κανόνες που ισχύουν σε υποσαχάριες χώρες!
Όσον αφορά δε άλλες απίθανες ιστορίες σχετικά με προκαταβολές, επεκτάσεις, κατευθυνόμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ κ.α., αυτά είναι θέματα που η στήλη θα φέρει στο φως σε επόμενα …επεισόδια
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
- Ο Ζελένσκι με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Πως θα γίνουν οι συζητήσεις – Το πρόγραμμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα – Άθλια μεθόδευση ο εγκλεισμός μου»
- Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά
- Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
- Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Για ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.
- «Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία – Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook