Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν προ και κατά την διάρκεια διενέργειας μεγάλου διαγωνισμού της περιφέρειας Αττικής πέρυσι, τόσο για τις προδιαγραφές, όσο και για τις μεθοδεύσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Μαθαίνουμε τώρα, πως η ανάδοχος κοινοπραξία – η οποία κέρδισε το έργο διαγωνιζόμενη μόνη της!- προσπαθεί μέσω της τεχνικής υπηρεσίας να αλλάξει εκ των υστέρων σημαντικά τεχνολογικά σημεία της υπογεγραμμένης σύμβασης που αφορούν το λογισμικό, τον τρόπο μετάδοσης του σήματος κ.α.

Στα πλαίσια αυτά, υπηρεσιακοί της περιφέρειας Αττικής εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών και της εθνικής τραγωδίας δρομολογούν αλλαγές στην σύμβαση, όμως «βρίσκουν τοίχο» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Προϊστάμενος της Αρχής Δ. Δρόσης δεν δείχνει διατεθειμένος να συναινέσει, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχεται, αφού μεταξύ πολλών άλλων παρατυπιών αυτό έρχεται σε σύγκρουση και με την προκήρυξη του έργου, ενώ είναι οφθαλμοφανές πως η κοινοπραξία θα γλιτώσει πολλά εκατομμύρια αν αλλάξουν (εκ των υστέρων !!) ουσιώδη τεχνολογικά σημεία.

Άλλωστε είναι γνωστό πως κορυφαίοι τεχνολογικά οίκοι δεν συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού διέβλεπαν ότι μέσω του τρόπου μετάδοσης που προδιεγράφετο δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν άρτια την σύμβαση με σύγχρονες μεθόδους κλπ.

Προφανώς ο ανάδοχος θα είχε λάβει από κάπου ψηλά διαβεβαιώσεις πως μετά την υπογραφή μπορούν να αλλάξουν ό,τι θέλουν λες και το δημόσιο χρήμα και οι συμβάσεις στην Ελλάδα διέπονται από κανόνες που ισχύουν σε υποσαχάριες χώρες!

Όσον αφορά δε άλλες απίθανες ιστορίες σχετικά με προκαταβολές, επεκτάσεις, κατευθυνόμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ κ.α., αυτά είναι θέματα που η στήλη θα φέρει στο φως σε επόμενα …επεισόδια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook