H τιμή του νέου SUV της Κινέζικης εταιρίας BYD υπολογίζεται να ξεκινά γύρω στις 50.000 ευρώ για την αγορά της Κίνας.

Ένα νέο μεγάλο SUV της Κινέζικης εταιρίας BYD με 680 (!) άλογα, βάζει ως κύριο στόχο ένα ιστορικό όνομα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το Toyota Land Cruiser.

H BYD παρουσιάζει το Leopard 5, ένα μεγάλο plug-in υβριδικό SUV που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το Toyota Land Cruiser, σηματοδοτώντας μια ακόμα προσθήκη στο τεράστιο πλέον χαρτοφυλάκιο της BYD στην Κίνα.
Τοποθετημένη πάνω από το Denza αλλά κάτω από τη ναυαρχίδα YangWang, η μάρκα Fang Cheng Bao κάνει το ντεμπούτο της με το Leopard 5, το οποίο σύντομα θα συνοδεύεται από τα μοντέλα Leopard 3 και Leopard 8.

Το Leopard 5, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στο Chengdu Auto Show στις 25 Αυγούστου, παρουσιάζει μια στιβαρή εμφάνιση με τετράγωνους προφυλακτήρες , αλουμινένιες ποδιές, εφεδρικό τροχό τοποθετημένο στο πίσω μέρος και παραδοσιακές εκτός δρόμου αναλογίες, εμπλουτισμένες με σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τους ανταγωνιστές του.


Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το SUV διαθέτει ελαστικά BFGoodrich A/T 18 ιντσών ή ελαστικά Michelin Pilot Sport 20 ιντσών με προσανατολισμό την χρήση στο δρόμο.

Οι διαστάσεις του Leopard 5 είναι μήκος 4.890 χιλιοστά, πλάτος 1.970 χιλιοστά, ύψος 1.920 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.800 χιλιοστά.
Συγκριτικά μικρότερο από το τελευταίο Toyota Land Cruiser Prado, το Κινέζικο SUV διαθέτει μια πενταθέσια διαμόρφωση δύο σειρών μέσα στην πλούσια σε τεχνολογία καμπίνα του.
Το εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη head-up οθόνη 50 ιντσών, μια ευμεγέθη οθόνη αφής infotainment, μια πρόσθετη οθόνη για τον συνοδηγό και ένα premium ηχοσύστημα Devialet.

Κάτω από το σασί του, το Fang Cheng Bao Leopard 5 είναι κατασκευασμένο πάνω σε μια αρχιτεκτονική πλαισίου τύπου σκάλας, που φιλοξενεί το Dual Mode Off-Road (DMO) plug-in υβριδικό σύστημα.


Αυτή η διάταξη περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά εντυπωσιακά 680 ίππους και 760 Nm ροπής. Η κατανομή της ισχύος γίνεται μέσω ενός προηγμένου συστήματος 4WD που διαθέτει τρία μπλοκέ διαφορικά.

Η ενσωμάτωση μιας μπαταρίας 30 kWh BYD Blade, τοποθετημένης στο δάπεδο, παρέχει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 125 χιλιομέτρων, ενώ η συνδυασμένη αυτονομία φθάνει στα 1.200 χιλιόμετρα μαζί με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 80 λίτρων. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του Leopard 5 υπάρχει και η υδραυλική ανάρτηση.

Η Fang Cheng Bao σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις σε όλη την Κίνα μέσω 100 σημείων πώλησης σε 60 πόλεις. Επιπλέον, οι φήμες θέλουν την εταιρεία να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγής των οχημάτων της σε άλλες διεθνείς αγορές. Όσο για την τιμή του υπολογίζεται να ξεκινά γύρω στις 50.000 ευρώ για την αγορά της Κίνας.

Πηγή: newsauto.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook