Στην ανάπτυξη ενός ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, το οποίο προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2025 και ανήκει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, προχωρά η Seat.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB Lite που εξελίσσεται από την SEAT για ολόκληρο το VW Group και θα χρησιμοποιηθεί επίσης από τα επερχόμενα Volkswagen ID.1 και ID.2.

Οι διαστάσεις του θα είναι παραπλήσιες με του σημερινού SEAT Arona, κάτι που θα το τοποθετήσει στη γκάμα της ισπανικής φίρμας κάτω από το μικρομεσαίο Cupra El-Born (συγγενικό με το Volkswagen ID.3).

Η τιμή του οχήματος θα κυμαίνεται από 20.000 έως 25.000 ευρώ και, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Wayne Griffiths, θα κατασκευαστεί στην Ισπανία.

«Πριν από 70 χρόνια, βάλαμε αυτή τη χώρα σε τροχούς. Στόχος μας, τώρα, είναι να βάλουμε την Ισπανία σε ηλεκτρικούς τροχούς. Το μοντέλο που ετοιμάζουμε είναι ένα μεγάλο project όσον αφορά στον όγκο παραγωγής. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στον δρόμο προς τη βιωσιμότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στοχεύει να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Seat.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW.Παράλληλα ανέφερε ότι στόχος είναι η κατασκευή πάνω από 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως στο κεντρικό εργοστάσιο του Martorell. Όσον αφορά στο εντυπωσιακό Cupra Tavascan, αποκάλυψε πως το concept πήρε την έγκριση για την παραγωγή και θα το δούμε στους δρόμους το 2024.

Πηγή: drive.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook