Με το δεξί και κάτι παραπάνω, ξεκίνησαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2024, δείχνοντας οτι ο Έλληνας θα προσπαθήσει να αλλάξει το παλιό αυτοκίνητό του….

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το 2023, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν άγγιξαν τις 134.484 μονάδες όταν το 2022, οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν 105.283 μονάδες.

Το ερωτηματικό για το πώς θα πάει η αγορά τη χρονιά που διανύουμε υπάρχει, ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου είναι αισιόδοξοι, θεωρώντας πως οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν κατα πολύ αυτές της περασμένης χρονιάς. Όπως φαίνεται, από την αρχή του έτους μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, η αγορά ξεκίνησε με το δεξί, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, από την 1 Ιανουαρίου έως και τις 17 του ίδιου μήνα, οι πωλήσεις έχουν φτάσει τις 5.149 μονάδες, με το μέσο όρο ταξινομήσεων ανά εργάσιμη ημέρα να είναι 429 αυτοκίνητα. Συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, η ποσοστιαία άνοδος αγγίζει το 55,9%, που μεταφράζεται σε 1.847 αυτοκίνητα περισσότερα.

Πάνω από 140.000 και μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου
Κύκλοι της αγοράς εκτιμάνε οτι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις 140.000 στα επιβατικά (εκτός τα επαγγελματικά), με τους πιο αισιόδοξους να αναφέρουν ακόμα και 160.000 αυτοκίνητα, εφόσον η τουριστική σεζόν πάει στα επίπεδα ρεκόρ, όπως εκτιμάται…

Σημειώστε πως φέτος αναμένει και η χώρα μας… σωρεία νέων μοντέλων, ενώ μετά από αρκετά χρόνια -στα τέλη Οκτωβρίου- θα γίνει η μεγάλη κεντρική έκθεση του κλάδου στην Αττική (έκθεση αυτοκινήτου), η οποία αναμφίβολα είχε λείψει από αγορά και κοινό και θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Οι παραδόσεις είναι ξεκάθαρα περισσότερες. Οι διελεύσεις στις εκθέσεις, όπως και οι επισκέψεις σε αυτοκινητικά sites όπως στο newsauto.gr που έχουμε τα στοιχεία και είναι και ο leader της σχετικής ενημέρωσης, – δείχνουν ξεκάθαρα την τάση, καθώς και αυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αναμφίβολα ο ιδιαίτερα παλαιός στόλος στη χώρα μας και η ανάγκη απόκτηση νέου αυτοκινήτου, είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ραγδαίας αύξησης. Στην εξίσωση αυτή να προσθέσουμε και τις τιμές που έχουν αρχίσει να πέφτουν σε αυτοκίνητα που απευθύνονται σε μεγάλο αγοραστικό κοινό, οπότε όλα τα παραπάνω οδηγούν σε αύξηση των πωλήσεων.

Πηγή: newsauto.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook