Η Τoyota υπέβαλε αίτημα σε γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων για να επανακατοχυρώσει το όνομα Celica.

Τι ετοιμάζει η φίρμα;

Στην επανακατοχύρωση του ονόματος Celica προχώρησε η Toyota λίγες μέρες αφού υπέβαλε παρόμοιο αίτημα για να πατεντάρει τον πρόβολο του επερχόμενου GR 86.

H εταιρεία έκανε αυτή την κίνηση πιθανώς για να διασφαλίσει πως το όνομα αυτό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποια άλλη εταιρεία, αφού, αν και υπήρχαν φήμες ότι η Toyota θέλει να αναβιώσει το μοντέλο, αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πλέον.

Η Τοyota τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην παρουσίαση σπορ μοντέλων με το χαρακτηριστικό GR μπροστά από το όνομα του αυτοκινήτου (όπως η GR Supra ή το GR Yaris), κάτι που φαίνεται πως δεν θα γίνει για την Celica. Αυτό σημαίνει πως η Toyota δεν σκοπεύει να προσφέρει μια νέα Celica, για να μην προκληθεί σύγχυση στην γκάμα της φίρμας.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι φυσικά η Τοyota να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η Mitsubishi με το Eclipse, αναβιώνοντας δηλαδή το όνομα του sportscar για χάρη ενός νέου SUV. Με αυτόν τον τρόπο η Toyota θα εκμεταλλευτεί το όνομα Celica και θα προσφέρει άμεση αναγνωρισιμότητα σε ένα από τα νέα SUV που ετοιμάζει.

autotriti

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook