Η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή για την Audi έρχεται πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε.

H Audi θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2026, κάτι που συμπεριλαμβάνει ακόμα και αυτά με mild-hybrid, υβριδικά ή plug-in hybrid συστήματα κίνησης!

Όσο για τα Audi που θα έχουν παρουσιαστεί μέχρι τότε και θα χρησιμοποιούν θερμικούς κινητήρες σε οποιαδήποτε μορφή, αυτά θα παραμείνουν στην αγορά μέχρι να αντικατασταθούν με τη σειρά τους από αμιγώς ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung που μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, η είδηση προέρχεται από σχόλια που έκανε ο Markus Duesmann, CEO της Audi, σε συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη και εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων.

Μέχρι στιγμής το ζήτημα δεν έχει σχολιαστεί από εκπρόσωπο της Audi, όμως είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η εταιρεία υποστηρίζει ένθερμα τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάρτιο, ο Markus Duesmann είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως η Audi σταματά την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ, αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις της σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

drive.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook