Ακόμα πιο προσιτή πρόκειται να γίνει στο μέλλον η απόκτηση μιας Mercedes-Benz καθώς η γερμανική φίρμα έχει στα πλάνα της την παραγωγή προτάσεων χαμηλού κόστους...

Στην επέκταση της γκάμας της προς τα κάτω πρόκειται να προχωρήσει η Mercedes-Benz σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Η γερμανική φίρμα φέρεται να έχει στα πλάνα την κατασκευή προτάσεων που πρόκειται να τοποθετηθούν κάτω από τις μέχρι σήμερα γνωστές A-Class και GLA, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να δραστηριοποιηθεί για πρώτη φορά σε κατηγορίες όπως αυτές του B-Segment.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μία από τις χαμηλού κόστους προτάσεις της Mercedes-Benz θα βασιστεί στη σημερινή A-Class, χάνοντας τις πίσω πόρτες και ενδεχομένως αρκετά εκατοστά μετάλλου ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη απόσταση από τα δύο μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Μάλιστα η νέα σειρά μοντέλων των Γερμανών θα εμπλουτιστεί με μια crossover πρόταση, η οποία θα διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που λατρεύει την περιπέτεια, όχι όμως και σύστημα τετρακίνησης.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Ola Kallenius είχε παραδεχθεί ότι η Mercedes-Benz το έχει… παρακάνει με τα «μικρά» μοντέλα που έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής, προδιαγράφοντας τον περιορισμό του αριθμού τους.

Από την άλλη, βέβαια, τα μικρότερα μοντέλα της Mercedes-Benz χαρίζουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ευκολία στις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τους εκλυόμενους ρύπους ενώ είναι χωρίς αμφιβολία περισσότερο… δεκτικά στη υιοθέτηση της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Από το CAR AND DRIVER

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook