Στην Κίνα, το Ora Punk Cat ξεκινά από τα 28.500 ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία με όπλο του τον ρετρό σχεδιασμό και τις σαφείς αναφορές στο θρυλικό Σκαραβαίο, Volkswagen Beetle.

Η κινεζική Great Wall βάζει στις εκθέσεις ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ο σχεδιασμός του οποίου παραπέμπει -όχι τυχαία- στο θρυλικό Σκαραβαίο, Volkswagen Beetle.

Μπορεί η Volkswagen να… τράβηξε την πρίζα από τον θρυλικό σκαθάρι, ωστόσο, ο περίφημος Σκαραβαίος εξακολουθεί να ασκεί επιρροή στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.


Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της κινεζικής Great Wall, η οποία θέλησε να κρατήσει ζωντανό το εμβληματικό design του Volkswagen Beetle, δημιουργώντας έναν αμιγώς ηλεκτροκίνητο κλώνο του.

Οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου ήρθαν στο φως το 2021 προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της ίδιας της Volkswagen, η οποία και επιχείρησε να βάλει… φρένο στις βλέψεις της Great Wall και στην παραγωγή του κινεζικού Σκαραβαίου.

Αυτό όπως όλα δείχνουν δεν κατέστη εφικτό, χαρίζοντας το πράσινο φως ώστε το Ora Punk Cat να περάσει στη γραμμή παραγωγής και να βρεθεί στις εκθέσεις της κινεζικής αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στη χωρητικότητα των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας, η μικρότερη σε ισχύ έκδοση προσφέρεται με μπαταρίες 50 kWh και οι κορυφαίες με συστοιχίες 60,5 kWh.


Στην Κίνα, το Ora Punk Cat ξεκινά από τα 28.500 ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία με όπλο του τον ρετρό σχεδιασμό και τις σαφείς αναφορές στο θρυλικό Volkswagen Beetle.

Πηγή: carandmotor.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook