Οι δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, απολογήθηκαν χθες το πρωί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προσπαθώντας να εξηγήσουν πως πήραν την απόφαση κι έδιωξαν τον 49χρονο που πήγε με πόνους στο στήθος και πέθανε λίγη ώρα μετά.

Χτες αποφασίστηκε η πρώτη απόλυση νοσηλεύτριας για τον θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη, Θοδωρή Νεμουτιάνου που πέθανε αβοήθητος λίγο αφού έφυγε από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου είχε ζητήσει βοήθεια επειδή πονούσε.

Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ ανεστάλη η σύμβαση εργασίας της μίας από τις δύο νοσηλεύτριας που βρίσκονταν στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης.

Πρόκειται για την νοσηλεύτρια που βρίσκονταν στο χώρο και παρακολουθούσε επί της ουσίας το διάλογο μεταξύ του ασθενούς και της μόνιμης νοσηλεύτριας. Για τη δεύτερη προβλέπεται η ποινή της αργίας.

Οι δύο νοσηλεύτριες απολογήθηκαν χθες το πρωί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προσπαθώντας να εξηγήσουν πως πήραν την απόφαση να διώξουν.

Ο θάνατος του 49χρονου έφερε αλλαγές και σε θέσεις μέσα στο νοσοκομείο. Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Παναγιώτη Δημόπουλου έγιναν σημαντικές αλλαγές στις προϊσταμένες των νοσηλευτικών υπηρεσιών, ενώ έφυγε από την θέση της η προϊσταμένη στα ΤΕΠ, όπου είχε φθάσει ο 49χρονος την περασμένη Τετάρτη και δεν εξετάστηκε από γιατρό.

Παράλληλα εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πατρών για την υπόθεση για τη διερεύνηση και ποινικών αδικημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταθέσουν οι νοσηλεύτριες που δεν κάλεσαν γιατρό και έδιωξαν τον άτυχο Θοδωρή ,ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου καθώς και συγγενείς του 49χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και ο ιδιώτης γιατρός ο οποίος σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια εξέτασε το πρωί της μοιραίας ημέρας τον Θοδωρή και διέγνωσε ψύξη.

Στην κατάθεσή της η νοσηλεύτρια ισχυρίστηκε:

«Δεν ήταν ωχρός και περπατούσε κανονικά. Δεν είχε κάποιο σημάδι που να παραπέμπει σε επείγουσα κατάσταση.
Τον ρώτησα: τι έχεις;

Μου απάντησε πονάω στην πλάτη και μου έδειξε ένα συγκεκριμένο σημείο στην πλάτη προς τον αυχένα και μου ανέφερε: Πήγα το πρωί στο γιατρό μου και μου είπε ότι έχω ψύξη και μου έδωσε φάρμακα .Πήρα τα φάρμακα αλλά δεν περνάει ο πόνος Αντιθέτως έχει δυναμώσει.

Δεν μου είπε για πόνο στο στήθος.

Του είπα να πάει στο Ρίο που εφημέρευε. Ζητάω συγνώμη.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook