Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον 49χρονο ζαχαροπλάστη από την Πάτρα που τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και πέθανε λίγη ώρα μετά.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που εκδιώχθηκε χωρίς να τον δει γιατρός παρά το γεγονός πως έλεγε πως πονάει.

Την παραίτησή του του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» είχε ζήτησε από χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Το περιστατικό προσλαμβάνει ιδιαίτερα τραγικές διαστάσεις καθώς από το υπουργείου Υγείας έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας την ημέρα που πήγε ο 49χρονος εφημέρευαν 70 γιατροί.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο υπουργός Υγείας,  Θάνος Πλεύρης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ενώ δρομολογείται και συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Σήμερα εκτός απροόπτου, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο υπουργός είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή από τον οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει και να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε επικαλεστεί τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου για την μη εξέταση του 48χρονου και την παραπομπή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου που εφημέρευε. “Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νιοσοκομειο” δήλωσε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας τις εξηγήσεις των νοσηλευτριών που είδαν τον άτυχο άνδρα.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες μπαίνουν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού. Συμφωνα με τα ισχύοντα η αργία μπορεί να είναι καταρχάς διάρκειας 15 ημερών και στη συνέχεια για το θέμα της ποινής αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τι λέει η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Θυμίζουμε πως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσηλευτήριο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία για να τον δει γιατρός.

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.
Όπως πληροφορείται το tempo24 η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και θα στο Σκιαδά Τριταίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook